Torsdager kl. 20.30

Test av LED-TV

LED-TVene vi har testet har ultratynt design, miljøvennlig profil og fantastisk bildekvalitet.

Ekspertene i Teknofil har vurdert LED-TVenes bildekvalitet ut i fra lysstyrke, farger, skarphet, bevegelse og kontrast (sortnivå).

De har også hørt på lyden, testet hvor brukervennlig fjernkontrollen og resten av knappemenyen er, og de har vurdert TV-enes design.

De har ikke tatt hensyn til pris i testen, men kun vurdert den tekniske kvaliteten på produktet.

Om testen:
 

Aldri før har du sett så tynne TV-er som nå. Samtidig er bildekvaliteten historisk god. LED-TV-ene er så ferske at det ennå ikke har kommet billigproduserte kopier på markedet. Derfor skårer ingen av TV-ene dårlig i testen. Så uansett hva du velger i dag, så velger du topp kvalitet fra øverste hylle.

Hva er LED?

En LED-TV er egentlig en LCD-TV med ny bakgrunnsbelysning. Lysstoffrørerene som dekker hele skjermen på en vanlig LCD-TV, er nå byttet ut med små lysdioder som kun lyser der det trengs i bildet.

På denne måten blir bildet mye mer presist, og skiller seg merkbart fra det mer blasse uttrykket til vanlige LCD skjermer. Fordi sortnivå og kontrast også er blitt mye bedre, er LED-TVene perfekte for filmelskere.

At ikke alle lampene lyser hele tiden, gjør også at LED-TV-ene bruker opptil 40% mindre strøm en vanlig LCD-TV-er. I tillegg inneholder ikke LED-TV-ene kvikksølv, og de er derfor et miljøvennlig alternativ til andre TV-er.

 

Flat og ultraflat

Verken testens vinner fra Phillips eller priskuppet fra Sharp er ultraflate, men har samme tykkelse som vanlige LCD-flatskjermer. Det er fordi LED-teknologien finnes i to varianter.

1) Kant-LED: Lysdiodene sitter langs kanten av TVen, og reflekteres via bakstykket mot skjermen. Det er dette som muliggjør de tynneste TV-ene vi har sett hittil i historien.

2) Direkte-LED: Lysdiodene sitter på baksiden av TVen og lyser direkte på skjermen. Dette gir det desidert beste bildet, men fører til at TVene har samme tykkelse som andre flatskjermer uten LED-teknologi.
 

 

Suveren vinner fra Phillips

Phillips 46PFL9704 får topp skår på alle kriterier i testen, og er en sjeldent bra TV. Med sine innebygde basshøyttalere, er den uslåelig på lyd.

Den går også helt til topps på bildekvalitet, både når det gjelder sortnivå, bevegelse og skarphet. Den er ikke ultratynn, men definitivt best i test.

Mer om testvinneren kan du lese på Teknofil.

 Sharp gir mest for pengene

Vi har ikke tatt hensyn til pris i testen, blant annet fordi LED-TVene varierer i størrelse og derfor ikke er direkte sammenlignbare. Likevel kan vi tipse deg om den LED-TVen som definitivt gir deg mest for pengene. Sharp LC-46LE600S koster under halvparten av testens vinner fra Phillips, og har likevel et godt bilde og gode innstillingsmuligheter. Den er ikke blant de tynneste TVene, men er fortsatt flat, og er et kupp om du er mer opptatt av pris enn tykkelse.

 Flatest er ikke best

LG har den flateste LED-TVen, men får trekk for dårlig lyd og mye refleks fra skjermen. Sats derfor på en av Samsung-TVene hvis du vil ha en ultratynn variant. Disse er bare 7 mm tykkere enn LG, og har bedre bilde. Samsung TVenes tilkoblinger på siden, gjør også at disse kan festes mye tettere inntil veggen, nærmest som et bilde.

 Les hele testen på Teknofil.no

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl 20.30.

TV 2 hjelper deg

Vi har lagt vekt på følgende testkriterier:
 
 • Design

  Utseende og finish

 • Bruk

  Fjernkontroll (plassering av knapper, respons osv.). Brukervennlighet og navigering. Logisk meny.

 • Tilkoblinger

  Totalvurdering av antall mulige tilkoblinger, og om skjermen har tillegsfunksjoner som Internettmulighet.

 • Lydkvalitet
 • Bildekvalitet

  Lysstyrke. Farger. Skarphet. Bevegelse. Kontrast (sortnivå).

Resultater
Kant LED -TV (ultratynn):
 © TV 2 hjelper deg Samsung
UE46B7050
21 990,-
 © TV 2 hjelper deg Samsung
UE46B6050
19 990,-
 © TV 2 hjelper deg Phillips
40PFL8664
15 990,-
 © TV 2 hjelper deg LG
42SL9000
15 990,-
Direkte LED-TV:
 © TV 2 hjelper deg Phillips
46PFL9704
29 990,-
 © TV 2 hjelper deg Sharp
LC-46LE600S
13 990,-
 
 
 
Disqus sitt kommentarsystem.
reklame