Torsdager kl. 20.30

Dette er den råeste ungdomsmobilen

Vi har testet mobiler til under 3000 kroner, og flere er knallgode.

Om testen:
 

Bruken av mobil blant unge har eksplodert. Nå har nesten alle 10-åringer mobil, og stadig flere skaffer seg en smarttelefon.

– Jeg tenker liksom at alle har mobil. Hvis man skal få tak i deg så sier man «ring meg», ikke «send meg et brev» på en måte, sier 14-åringen Ida Von Hanno.

– Jeg bruker mobilen min hele tiden når jeg kjeder meg. Hvis jeg ikke har mobilen med meg føler jeg meg helt lost, sier Danby Choi (18).

Den oppvoksende generasjonen er født inn i en verden av bits og bytes.

Selv om det er relativt nytt at sosiale medier som Facebook, Twitter og YouTube har flyttet seg fra PC-en og inn i mobilen, så har dagens ungdom tatt i bruk tjenestene som den naturligste ting i verden.

Les også: Organiser livet ditt med disse appene

Har testet 10 ungdomsmobiler

Espen Irwing Swang har testet mobiler i 13 år, og nå har han sammenlignet ti smarttelefoner til under 3000 kroner.

– Det som kjennetegner mobiltelefonene i denne testen er at de er rimelige, så de passer for ungdommer som kanskje har en litt slunken lommebok. Men enkelte av disse er kanonbra likevel, sier Espen Irwing Swang som er testansvarlig hos amboil.no.

Han er overrasket over hvor mye mobil du faktisk kan få for pengene.

– Det som er litt artig å se er at i denne prisklassen så finner vi mobiltelefoner som kan hamle opp mot de ordentlige dyre, heftige toppmodellene, sier Swang.

Se også: App-guiden: Disse racing-spillene er de aller råeste

Taper og vinner koster like mye

Testens soleklare vinner, og Norges beste ungdomsmobil, er Sony Ericsson Arc til 2750 kroner. En telefon som koster nesten det samme er kinesiske ZTE Tania (2500 kroner), som er testtaper.

– Vinneren er slank, tynn, har masse minne, utrolig bra skjerm og bra kamera. Mens den som taper i testen koster nesten det samme! Den er tung, tykk, usexy, har lite minne og dårlig batteri. Den vil jeg rett og slett advare mot, sier Swang ved amboil.no.

Les også: Her er våre pinligste soveromsøyeblikk

Kan koble til TV

Noen av mobilene i testen byr på skikkelig kule effekter.

– En kul funksjon på testvinneren Sony Ericsson Arc, som sikkert mange ungdommer setter pris på, er at den har et evighetssymbol som du kan trykke på når du hører på musikk, så kan du lese mer om artisten på Wikipedia, eller finne musikkvideoen til sangen på Youtube, sier Swang.

Den samme mobilen har også mulighet til å koble seg på en TV- eller dataskjerm via kabel eller trådløst. På den måten kan du se film, dele bildene dine, eller spille spill på store skjermer.

Se også: App-guiden: Med disse tulle-appene blir du festens midtpunkt

Filminteressert? Gå for Nokia

På andreplass i testen kommer nykommeren fra Nokia, Lumia 710, som koster 2300 kroner. Den har god integrering av sosiale nettsteder, og har testens kanskje aller beste skjerm.

– Nokia Lumia har en AMOLED-skjerm hvor det svarte er helt svart. Hvis du skal se på film for eksempel, så er dette en veldig god telefon å gjøre det på, sier Swang.

Terningkast fem går til Huawei U8860 (2300 kroner) og HTC Wildfire S (1600 kroner). Begge er skikkelig bra ungdomsmobiler med gode skjermer, men størrelsen er forskjellig.

– Hvilken av dem du velger kommer an på: Vil du ha en stor skjerm, for eksempel for å surfe eller leste epost og betale litt ekstra for det, så bør du gå for Huawei. Vil du ha en rimeligere telefon med litt mindre skjerm, så velger du Wildfire, sier Swang.

Slik har testen blitt gjennomført

Helt siden juletider i fjor har amobil.no testet smarttelefonene som er med i testen.

På oppdrag fra TV 2 hjelper deg har de sammenlignet testresultatene sine, samtidig som de har testet de nyeste modellene, for å finne frem til Norges beste ungdomsmobil.

Alle mobilene i testen har gått igjennom avanserte programmer som blant annet sjekker hvor fort de klarer å tegne opp grafikk.

– Vi finner ut hvor raske telefonene er til å regne og hvor god prosessorene er. I tillegg har vi sjekket hvordan disse telefonene er å bruke på Facebook, Twitter og andre sosiale nettsteder. Vi har også sjekket formatstøtten slik at du kan se og høre musikk, forklarer Swang.

SOLEKLAR VINNER: Sony Ericsson Xperia Arc S er Norges beste ungdomsmobil, ifølge testansvarlig Espen Irwing Swang.

TV 2 hjelper deg

Vi har lagt vekt på følgende testkriterier:
 
  • Pris
  • Skjerm
  • Integrering av sosiale medier
  • Design
  • Minne
  • Formatstøtte
  • Funksjonalitet
Resultater
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg Sony Ericsson
Xperia Arc S
2 750,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg Nokia
Lumia 710
2 300,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg HTC
Wildfire S
1 600,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg Huawei
U8860
2 300,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg Samsung
Galaxy Y
900,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg HTC
Desire S
3 000,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg Samsung
Omnia W
2 600,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg Sony Ericsson
Ray
2 600,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg Sony Ericsson
Xperia Pro
2 700,-  
Foto: Charlotte Midtbø © TV 2 hjelper deg ZTE
Tania
2 500,-  
 
 
 
Disqus sitt kommentarsystem.
reklame