Torsdager kl. 20.30

Test av smart-TV-er

Nå har smart-TV-en blitt enda smartere. Men klarer de dermed alt?

Om testen:
 

Kjøper du ny TV i dag vil det sannsynligvis være en smart-TV. De er nemlig blitt svært populære, og veldig vanlige i sortimentet til en rekke tv-produsenter.

– Om lag 40 prosent av alle tv’ene som er solgt i år er en smart-tv, sier kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Elektronikkbransjen til TV 2 hjelper deg.

Les også: Nettbrettet fra Asus kan ta rotta på Ipad

Mer effektive modeller
Lyd & Bilde Hjemmekino har vurdert smart-tv portalene til de fire største produsentene; LG, Philips, Samsung og Panasonic.
 

– Dette er nye modeller som har fått kraftigere prosessor. Det gjør dem i stand til å gjøre flere morsommere ting, de har bedre videokvalitet og de er raskere på internett, sier journalist i Lyd & Bilde Hjemmekino til TV 2 hjelper deg.

Les hele testen hos Lyd & Bilde Hjemmekino

Innhold og brukervennlighet i fokus
I vurderingen av smart-tv-portalene har Lyd & Bilde hatt særlig fokus på to ting: innhold og brukervennlighet.

– Youtube på TV, Vimeo, Viaplay, Canal Digital GO, Facebook, Twitter, Skype og Google Maps er de viktigste appene i en smart-tv.

– Med en smart-TV har du mange nye muligheter, og brukervennligheten blir veldig viktig. Viktig for brukervennligheten er hvilke muligheter du har for å styre de ulike funksjonene, deriblant med fjernkontrollene, sier Hauge.

Mindre god kontroll fra Philips
Det er stor forskjell fra leverandør til leverandør i hvor lett det er å betjene fjernkontrollen og dermed TV-en.

Et godt eksempel er når du skal surfe på internett, og hvilke muligheter du da har når du skal skrive inn en nettadresse.

Brukervennligheten er ikke på topp hos Philips. Kjøper du ikke ekstrautstyr må du bruke piltaster til å navigere musepekeren rundt, og det er tungtvint.

LG minner om Wii

LG på sin side kommer med en praktisk pekekontroll, ikke helt ulik det konseptet man bruker i Nintendo Wii. Musepekeren flytter seg på skjermen ettersom du roterer på håndleddet og peker i den retningen du vil ha musepekeren.

– LG en genial fjernkontroll. De har dog ikke fult så godt utvalg av lokale tjenester som testvinneren har, sier Audun Hage til TV 2 hjelper deg.

Les også: Test av hodetelefoner for trening

Innholdsrik testvinner

Samsung kommer på en knepen førsteplass foran LG, hovedsakelig på grunn av innholdet den har å by på.

– Samsung er produsenten som har kommet lengst med sin smartportal. Den er veldig oversiktlig, og har mange forskjellige tjenester å boltre seg i.

Samsungs portal har blant annet Skype, værmelding via app fra yr.no , spill som angrybirds, tilgang til sosiale medier som twitter og facebook og tilgang til alle videoappene som SF Anytime, Viaplay, Canal digital go og Youtube.

God opplevelse krever godt internett

En av de mest populære funksjonene hos en smart-TV-er nok video on demand, altså videotjenester og nettbaserte kanaler som lar deg streame serier eller filmer. Men skal du få best mulig utbytte av dette, bør du investere i et godt nettverk hjemme.

– Det følger selvfølgelig en del utfordringer med når du skal koble tv'n til internett. Da gjelder det å ha en god internettoppkobling som gir en rask nedlasting. Hvis ikke får du mye hakking og lasting.

Les også: Test av airplayanlegg

– Internett er best på data

Selv om smart-TV-ene kan mye, er det tidvis komplisert å navigere seg i nettleseren til flere av modellene, med mindre du også investerer i tastatur.

Innen filmer og serier derimot, står smart-TV svært høyt i kurs hos Lyd & Bilde.

– Jeg synes smart-tv fungerer best på såkalte video on demand tjenester.  Det fungerer veldig bra fordi du kan velge hva du vil se når du vil se det, og så lene deg tilbake i sofaen. Nettsurfing funker bedre på data.

 

Resultater
Foto: Samsung Samsung
Smart Hub
0,-  
Foto: LG LG
Smart World
0,-  
Foto: Panasonic Panasonic
Smart Viera
0,-  
Foto: Philips Philips
Smart TV
0,-  
 
 
 
Disqus sitt kommentarsystem.
reklame