Torsdager kl. 20.30

Test av hodelykter

Hodelykter er mer populære enn noen gang, og er et must til utendørsaktiviteter om høsten og vinteren.

Om testen:
 

Nå går det mot mørkere tider, og mange leter etter noe for å lyse opp tilværelsen. Enten du er ute og lufter hunden, er på joggetur eller jobber, er hodelykt et suverent redskap å bruke.

De siste årene har det vært en lykterevolusjon. Både hodelykter og lommelykter har mye bedre levetid, bruker mindre strøm og gir et klarere lys.

– Nå når det går mot mørkere tider så er det veldig, veldig allright å ha en hodelykt når du er ute, sier sjefredaktør i Villmarksliv, Knut Brevik.

Villmarksliv har gjort en omfattende test av hele 22 hodelykter. Lyktene har blitt brukt aktivt i to til tre måneder, enkelte har blitt testet lengre.

Felles for lyktene er at de har en lav vekt og hendig størrelse slik at de er lette å bære med seg. Alle er utstyrt med LED-pærer, og har derfor en lang holdbarhets tid.

Se alle de testens hodelykter i billigklassen. 

Les om hodelyktene i mellomprisklassen på Villmarksliv sine nettsider.

Her er lyktene i testens dyreste prisklasse.

Store forskjeller
Hodelykter har den siste tiden blitt mer populært enn noen gang. Lav vekt, hendig størrelse, lang batterilevetid og godt lys gjør at hodelykter dekker de fleste behov.

Og med priser som spenner fra en drøy hundrelapp til flere tusen kroner, finnes det også lykter som passer enhver lommebok.

Prisforskjellen mellom testens dyreste og billigste lykt er hele 1400 kroner. Når det gjelder lysstyrke lyser lykten med lengst lysstyrke 170 meter, mens det dårligste lyser snaue 10 meter.

– Det er store kvalitetsforskjeller og veldig store prisforskjeller på hodelyktene. Man kan leve et fullverdig liv uten hodelykt, men det er absolutt viktig, tilføyer Brevik.

Vurder bruksområde
De ulike hodehodelyktene er tilpasset ulike behov. Får du går til innkjøp av en hodelykt, er det viktig å vurdere bruksområde.

– Hvis du bare skal bruke den inne i telt for eksempel, så trenger du ikke den voldsomme lysstyrken som noen av disse lyktene har. Hvis du derimot er avhengig av å se på lang avstand, så trenger du en av de sterkere lyktene som fungerer helt ut til en 170 meter, sier Brevik.


For å se hvilke lyktene som er den best til å jogge med eller hvilken som lyser lengst, kan du lese hele teksten på Villmarksliv sine nettsider.

Vi har lagt vekt på følgende testkriterier:
 
 • Volum og vekt

  Pakkevolum og vekt (inkl. batterier).

 • Lysstyrke

  Lysstyrke, spredning, rekkevidde og generell utforming av lyskjeglen.

 • Batterilevetid

  Maksimal batterilevetid under optimale forhold.

 • Praktisk bruk

  Hvordan hodelykten oppleves under praktisk bruk. Sitter den godt på hodet, om bryterene fungerer, hvordan lysmodusene fungerer under variert bruk og hvor solid lykten er.

Resultater
Foto: TV 2 hjelper deg / Tor Byggland Peltz
Tikka2 XP
689,-  
Foto: TV 2 hjelper deg / Tor Byggland Black Diamond
Gizmo
299,-  
Foto: TV 2 hjelper deg / Tor Byggland Fixit fra Jernia
6+1 hodelykt
119,-  
 
 
 
Disqus sitt kommentarsystem.
reklame