Torsdager kl. 20.30
null

Test av gressklippere

 Disse tre gressklipperne er best.

Om testen:
 

 Sesongen for gressklipping er i gang, og for å gjøre jobben skikkelig bør man ha en god gressklipper som passer dine behov.

Smartson har i samarbeid med svenske Expressen testet i alt ni gressklippere. Kvalitet, kapasitet, funksjoner, design og pris har blitt vurdert på både bensindrevne, elektriske og manuelle gressklippere.

Se også: Dette er den samme hagen – før og etter

Bensingressklipper til topps

Best av alle de ni gressklipperne i Expressens test er Toro Recycler 55 AD. Den er blant de dyreste i testen, men er absolutt verdt pengene. Gressklipperen tilpasser farten etter hvor fort du går, og etterlater seg et utmerket klipperesultat.

Ønsker du en gressklipper som ikke forurenser, bør du gå for Bosch Rotak 34. God motor og bra fremkomstevne gjør at gressklipperen kommer best ut blant de elektriske gressklipperne i testen,

Best blant de manuelle gressklipperne i testen er Gudenaa GU 400. Den tar seg fram overalt, og gir et utmerket resultat selv på tøft og fuktig gress.

Se også: Disse blomstene er best i test

Bensin, elektrisk eller manuell?

Det er fordeler og ulemper både med manuelle, elektriske og bensindrevne gressklippere, og det kan være vanskelig å vite hva du skal gå for.

Har du ikke den alt for store hageflekken og vil slå to fluer i en smekk, kan manuell gressklipper være tingen. Det er tungt arbeid, men god mosjon. I tillegg koster de ingenting i drift, er miljøvennlige og til naboens store glede er støynivået lik null. Men det er tungt arbeid, så om du har stor eller ujevn hage, kommer du ikke langt med en manuell gressklipper.

Bensingressklippere finnes i en rekke ulike typer og størrelser, og har god kapasitet. Ulempen er at de er det minst miljøvennlige alternativet i testen, og at de krever kontinuerlig vedlikehold.

Det er klare fordeler med elektrisk gressklipper i forhold til bensindrevet. De bråker mindre, noe som er hyggelig både for deg og naboene. Prislappen på elektriske gressklippere er lavere enn på bensindrevne.

Les også: Her får du tak i rosebukett for under 30 kr

Ikke klipp for kort de første gangene

Det er mange faktorer som spiller inn på hvor bra gressplenen din ser ut, og det er viktig å vedlikeholde plenen.

Ugress er ikke til å unngå fra tid til annen, og det er lurt å angripe det med en gang. Tar du det verste nå på våren, får du igjen for det på sommeren. Løvetann er lette å få opp på denne tiden av året.

Både mose og ugress trives i kort gress, så ikke snauklipp det de første gangene. Still klipperen på 4-5 centimeter så kan du heller nedjustere det etter hvert.

Dersom vinteren har etterlatt stygge flekker på plenen din kan du blande plantejord med gressfrø og rake blandingen over flekkene. La jordblandingen være minst to centimeter høy, og pakk jord og vann.

Har du tips til tester? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no
Følg oss på Facebook og Twitter

TV 2 hjelper deg

Vi har lagt vekt på følgende testkriterier:
 
  • Kvalitet
  • Kapasitet
  • Funksjoner
  • Design
  • Pris
Resultater
Bensindrevne:
Toro
Recycler 55 AD
4 700,-
Foto: © Viking
MB 2 RT
3 400,-
Foto: © Klippo
Champion
4 300,-
Manuelle:
Foto: © Gudenaa
GU 400
1 100,-
Foto: © Skil
0725
500,-
 © Expressen Al-Ko
Soft touch 38 HM comfort
700,-
Elektriske:
 © Expressen Bosch
Rotak 34
1 600,-
 © Expressen Stiga
Turbo 41 El
1 600,-
 © Expressen Viking
ME 340
1 300,-
 
 
 
Disqus sitt kommentarsystem.
reklame