Er du utslitt etter jula? Ligger ribba tungt i magen? Og lå det ikke noe gavekort til spa-opphold under juletreet? Frykt ikke! Vi gir deg tipsene til hvordan du kan lage spa hjemme i din egen stue!

Har du flere tips til hvordan man kan lage hjemmespa? Vi vil høre fra deg! Gi dine beste tips i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ: Skjønnhet fra A til Å

Sett stemingen

Første bud ved hjemmespa er å sette av god tid, og å gjøre deg selv utilgjengelig. Kast mann og barn på dør og skru av telefonen. Bytt ut hverdagens mas og stress med dempet belysning og rolig musikk. Et par duftlys er med på å sette stemningen, og vil virke både avslappende og revitaliserende på kropp og sjel.

LES OGSÅ: Stjernenes skjønne favoritter

Ta en varm dusj

Start med å ta en lang, varm dusj. Hvis du er så heldig å ha badekar kan du tappe deg et varmt bad med deilig badesalt eller badeoljer. Kleopatra sverget til melkebad, som hun mente gjorde at hun fikk myk og vakker hud.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du ikke kan leve uten

Skrubb kroppen

Ta med deg en skrubb i dusjen, og skrubb hele kroppen. Eksfoliering fjerner døde hudceller og frisker opp huden slik at de produktene du bruker til daglig kan trenge godt inn og fungere slik de skal. I vinterhalvåret bør du skrubbe kroppen minst én gang i uka. Hva slags eksfoliering du bør velge, kommer an på hudtypen din. Har du sensitiv hud bør du velge en mild enzympeeling. Visste du at du kan bruke havregryn som kroppsskrubb? Eller at du kan lage din egen kroppsskrubb med sukker og olivenolje? Påfør på fuktig hud, og masser godt inn. Skrubb alltid mot hjertet i sirkelbevegelser for å øke blodsirkulasjonen.

Føler du ikke for en kroppsskrubb kan du vaske kroppen med en dusjolje i stedet. Unngå å bruke for sterke såper som virker dehydrerende og som fjerner kroppen naturlige oljer. En mild dusjolje vil virke rensende uten å virke uttørrende. Unngå å vaske kroppen med såpe eller olje rett etter at du har tatt en kroppsskrubb - da vil du skylle bort oljen fra skrubben.

LES OGSÅ: 10 tips som gjør huden glad

Tilfør fuktighet

Mens kroppen fortsatt er fuktig etter dusjen, bør du smøre deg med fuktighetskrem. Velg en krem som er rik på fuktighet, og gjerne en som inneholder naturlige fuktgivende ingredienser som sheabutter. Massér inn med sirkelbevegelser mot hjertet for å øke blodsirkulasjonen. Smør også inn hender og føtter med hånd- og fotkrem.

LES OGSÅ: Vakker hud når det gjelder

Spis deg vakker

Pakk deg inn i en god morgenkåpe. Lag deg en varm kopp te med honning, eller et glass frisk juice med grønnsaker og frukt for et skikkelig vitaminkick! Både grønnsaker og frukt er rike på næringsstoffer som kroppen trenger og vitaminer som er viktig for en sunn og vakker hud.

LES OGSÅ: Slik blir du fresh dagen derpå

Ansiktsmaske

Et hjemmespa er ikke komplett uten en god ansiktsmaske. Velg en maske tilpasset din hudtype, og legg den i et tynt lag over hele ansiktet. La masken virke mens du slapper helt av. Visste du at du kan lage din egen ansiktsmaske? Her er skjønnhetsbehandlingene du kan lage av ingredienser fra kjøkkenbenken!

Avslutt med en god fuktighetskrem for ansiktet. Fuktighetskremen bør være rik på antioksidanter. Bruk en spesialtilpasset krem på den sensitive huden rundt øyene. En god øyekrem beskytter og pleier huden rundt øynene, samtidig som den fukter og demper synligheten av fine linjer i huden.

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir.