Se hvem som vant kjolekrigen, og hvem som bør sparke stylisten. Vi har kastet terning på «Golden Globe»-antrekkene.

Hva synes du om kveldens Golden Globe-antrekk? Er du enig med moteredaksjonens terningkast? Si din mening i kommentarfeltet under!

Golden Globe gikk av stabelen med sedvanlig brask og bram, glitter og glamour i Hollywood, Los Angeles natt til mandag norsk tid. Og like viktig som selve prisutdelingen var hva stjernene hadde på seg på den røde løperen...

Les alt om Golden Globe-vinnerne og -taperne på God Kveld Norge.

LES OGSÅ: Kjoleduell: Hvem kler den best?

Kveldens flotteste?

Wow! Evan Rachel Wood var blant kveldens flotteste, og i sin vakre kreasjon signert Gucci minnet hun om en slags hybrid mellom en påfugl en havfrue. Og dét i aller beste mening. Hvem skulle tro at denne dama bare er 24 år? Den dramatiske kjolen står i flott kontrast til den duse makeupen, og tilbehøret er holdt til et minimum. Hurra! Vi elsker det vi ser! Terningkast 6.

LES OGSÅ: «MTV Movie Awards»: Trendy eller trashy?

Slange i paradis

Hva er det Zooey Deschanel driver med her? Greit at hun, i likhet med denne kreasjonen signert Prada, gjerne er litt quirky, men dette blir rett og slett for mye av det gode. Zooey Deschanel ser ut som en hybrid mellom en slange og Kate Perry. Snittet, fargen, tilbehøret og stylingen. Alt er feil, feil, feil! Terningkast 1. Sorry!

LES OGSÅ: Knallfarger: Trenden du ikke kommer utenom

Stjerner i nude

Blant tendensene som pekte seg ut under nattens festligheter, var kjoler i duse nyanser. Nude, lavendel og blekrosa ble ikke bare brukt i minimalistiske antrekk, men også på kjoler av den mer ekstravagante sorten.

LES OGSÅ: Hun vant kjolekrigen

Jessica Alba strålte i sin stroppeløse lavendelkjole med blomsterapplikasjoner, mens supermodell Heidi Klum ikke klarte å redde sin gjennomsiktige nudekjole med spreke turkissmykker. Også Emily Watson valgte seg en nude-kjole av den enkle sorten, uten at det flotte halssmykket kunne gjøre noe for å redde et antrekk med både feil snitt og farge til den vakre Emily.

Som seg hør og bør på den røde løperen fikk vi også et gjensyn med både hockeykjolen og havfruekjolen. Elle McPherson og Charlize Theron ble imidlertid som motsatser å regne, all den tid førstnevnte ikke klarte å begrense sin tyllekstravagansa, mens Theron viste hvordan volum, asymmetri og slep ikke trenger å stå i veien for enkel eleganse.

LES OGSÅ: Oscar-håpet er tent for George Clooney

Bunnotering for Kidman

Nicole Kidman, som til vanlig er svært stilsikker, falt gjennom i moteredaksjonen. Snitt og materialvalg gjør at brystene ser ut til å gli ut til hver sin side. Vi liker i prinsippet kontrasten mellom dûs silke og nagler, men her ble det rett og slett krasj for den australske skjønnheten. Terningkast 1

LES OGSÅ: Ricky Gervais anklages for å ha outet Jodie Foster på direkten

På skoleball?

Både Sarah Michelle Gellar og Piper Perabo ser ut som om de skal på skoleball i sine volumiøse bløtkakekjole. Det skal være Sarah Michelle Gellars to år gamle datter som har valgt ut kjolen til mor. Batikk er riktignok i trendbildet både denne og kommende sesonger, men vi vet at Sarah Michelle kan bedre. Pipber Perabo har valgt helt riktig farge, men bommer stygt på snittet. Denne kreasjonen fra Theyskens Theory kan nemlig fort omtales som gardinstoff.

LES OGSÅ: Se inn i skapet til moteblogger Elin Kling

Rygg som sier seks

Du har kanskje hørt at åpen rygg er den nye kløfta? Det har i alle fall Claire Danes. Og resultatet er terningkast seks. Den grafiske kreasjonen i svart og hvitt er signert J. Mendel, og har sitt udiskutable fokuspunkt på ryggen. Stylet med oppsatt hår og røde lepper er dette både klassisk og elegant, moderne og sexy. Terningkast 6.

LES OGSÅ: Disse motebloggene bør du få med deg

Med Clooney som tilbehør

Stacy Keible stråler i denne røde, fotside kreasjonen fra Valentino. Stylingen er optimal, med oppsatt hår, nakne lepper og - George Clooney? Så får vi bare krysse fingrene for at sistnevnte tilbehør blir tilgjenglig i butikk... Terningkast 6.

LES OGSÅ: Se moteprinsessens flotteste antrekk

Bærfarger, lillatoner og skivebom

På fjorårets Golden Globe-utdeling var det blant annet Natalie Portman, Jennifer Lawrence og Nicole Kidman som fikk blitzene til å gå varme med sine rød løper-kjoler.

En av fjorårets hotteste farger på den røde løperen var bærfarger. Superstjerner som Anna Hathaway, Jennifer Lawrence, Natalie Portman og Scarlett Johansson strålte alle kjoler i rød- og lillatoner under fjorårets Oscar-utdeling. Men det var ikke alle som var like heldige. Cate Blanchett bommet stygt med sin Givenhy Haute Couture-kjole som hadde både feil og snitt og feil farge.

LES OGSÅ: Kjoleåret 2011: Hvem hadde beste og verste antrekk

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir og Kjersti Skar Staarvik.