Visste du at riktig form på øyenbrynene kan gjøre underverker for ansiktet ditt? Øyenbrynene er nemlig rammen for ansiktet ditt, og velformede øyenbryn kan gjøre at du både ser yngre og mer våken ut. Vi gir deg tipsene til hvordan du får perfekte øyenbryn.

LES OGSÅ: Vil du gi ansiktet et løft?

Det perfekte øyenbryn?

Det finnes ingen fasit på hvordan øyenbryn skal se ut, men det kan være greit å ha en mal å forholde seg til.

Hold en tynn pensel eller en blyant vertikalt fra nesevingen via øyenkroken og opp til øyenbrynet for å se hvor brynet bør starte. Napp alle hårene mellom øyenbrynene.

Finn øyenbrynets høyeste punkt ved å vende penselen eller blyanten på skrå fra nesevingen gjennom iris og opp til øyenbrynet. Der penselen treffer øyenbrynet skal det høyeste punktet være.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du alltid bør ha i vesken

Øyenbrynet bør slutte ved det punktet penselen peker når du vender den på skrå fra nesevingen, til den ytre øyekroken og til øyenbrynet. Hvis øyenbrynet ditt stopper naturlig før dette punktet, kan du fylle inn med en øyenbrynsblyant eller øyenbrynsskygge.

Slik napper du øyenbrynene

Dersom du aldri har nappet øyenbrynene før, kan det lønne seg å få gjort det på salong de første gangene. Deretter kan du selv opprettholde formen på øyenbrynene ved å nappe overflødige og viltvoksende hår et par ganger i uken. Dersom du vil prøve deg på egenhånd, bør du lese triksene som gjør nappingen til en lek:

LES OGSÅ: 10 tips som gjør huden glad

* Ta en varm dusj før du napper øyenbrynene. Det får porene til å åpne seg, og det blir ikke så vondt å nappe. Vil du åpne porene ytterligere, kan du legge et håndkle fuktet med varmt vann på øyenbrynene med jevne mellomrom når du napper.

* Napp alltid øyenbrynene i dagslys!

* Bruk en pinsett i god kvalitet, gjerne med skrå tupp som gjør det enkelt å få tak i de små øyenbrynshårene

* Napp alltid i hårets vokseretning. Det gjør det mindre smertefullt å nappe.

LES OGSÅ: Makeupartistens beste tips

* Napp ett og ett hår om gangen. Husk at det er bedre å nappe for lite enn for mye!

* Har du lange øyenbrynshår kan du klippe dem. Bruk en kam, og hold hårene ut fra huden. Klipp forsiktig på utsiden.

* En god huskeregel når du napper øyenbryn, er å følge øyenbrynets naturlige form. Unngå å nappe for mye, noe som vil gi øyenbrynene dine en unaturlig fasong. Napp hårene på undersiden av øyenbrynet for å skape fasong. Fjern gjerne overflødige og viltvoksende hår på oversiden av øyenbrynet, men unngå å forme øyenbrynene ovenfra.

* Husk å fjerne alt hår mellom øyenbryn og nese!

LES OGSÅ: Slik legger du hverdagsmakeup

* Kjøl gjerne ned området etter napping. Unngå å nappe øyenbrynene rett før du skal ut. Man kan lett bli hoven og rød etter at man har nappet.

* Når øyenbrynene er nappet i form, kan du enkelt vedlikeholde dem ved å nappe viltvoksende og overflødige hår et par ganger i uken.

Slik sminker du øyenbrynene

Hvis du har en del naturlige hår å tegne på, kan du bruke en øyenbrynsskygge for å fylle inn øyenbrynene. Fargen fra øyenbrynsskyggen vil feste seg fordi det er olje der hvor det er hårfester. Legg øyenbrynsskyggen med en vinklet kost. Begynn i midten av brynet, og farg inn mellom hårene med små, korte strøk. Gre gjennom øyenbrynene med en øyenbrynsbørste for å jevne ut fargen.

LES OGSÅ: Slik blir du fresh dagen derpå

Hvis du har nappet de fleste øyenbrynshårene, bør du bruke en øyenbrynsblyant som inneholder olje. Vær oppmerksom på at en øyenbrynsblyant fort kan bli for grov til tynne eller overnappende bryn. Begynn i midten av øyenbrynet , og farg inn mellom hårene med siden av blyantspissen, ikke selve spissen. Gre gjennom øyenbrynene med en øyenbrynsbørste for å jevne ut fargen.

Velg riktig farge på øyenbrynsmakeupen

LES OGSÅ: Fargehjulet: Finn fargen som kler deg

Riktig farge på øyenbrynsskyggen eller øyenbrynsblyanten er avgjørende for et godt resultat. Finn en farge som er mest lik din naturlige farge. Bruk to forskjellige farger for å fylle inn øyenbrynene. Det vil gi et mer naturlig resultat. Unngå svart og rødbrunt dersom øyenbrynene dine ikke naturlig har denne fargen. Har du mørk hud, bør du velge plommefarget over de aller mørkeste fargene som sort og brunt. De fleste nordmenn burde imidlertid gå for kaldere farger, som for eksempel askebrunt eller brungrått.

Uregjerlige øyenbryn?

Sliter du med uregjerlige øyenbrynshår? Du kan forme øyenbrynene dine ved å gre øyenbrynshårene med en ren maskarakost med litt hårspray på. Du kan også fiksere øyenbrynene med en øyenbrynsgelé eller med litt vaslin. Tapp produktet lett på med fingrene, og børst øyenbrynene i ønsket form.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du ikke kan leve uten