VW E-Bugster: Her er gangster-Bobla

Med en motor som blir VWs store nyhet i kommende modeller.

Konseptbilen E Bugster bygger på nye Beetle   og er unektelig en tøff liten krabat. Men den virkelige nyheten finnes under panseret   der finner vi en motor som vil dukke opp i mange modeller framover.
Konseptbilen E Bugster bygger på nye Beetle og er unektelig en tøff liten krabat. Men den virkelige nyheten finnes under panseret der finner vi en motor som vil dukke opp i mange modeller framover.

Konseptbilen VW G-Bugster bygger naturligvis på plattformen til nye Beetle. Den siste versjonen av "Bobla" har fått et mer sportslig utseende, og i likhet med ikonet Mini, ser vi for oss at det vil dukke opp mange ulike varianter av Beetle i årene som kommer.

Del med dine Facebook-venner

Men akkurat G-Bugster er det foreløpig ingen planer om å sette i produksjon. Enda. Litt synd egentlig, for vi synes den er skikkelig barsk – med det lave taket og den coupe-aktige formen. Det oser av gangster-faktor og det er mye som tyder på at vi vil finne igjen mye av designet når bilen etter hvert kommer i cabriolet-versjon.

VW G-Bugster.
VW G-Bugster.

LES OGSÅ: VW Beetle 2012: Nå er den på plass i Norge

Flytter ikke grenser

Men den virkelige nyheten, den som du og jeg fort kan få nytte av, den finner vi under panseret.

Der sitter det en elmotor som utvikler 114 hk. Den har en batteripakke bak på 315 kilo, som skal kunne gi bilen en rekkevidde på ca. 160–170 kilometer. Rekkevidden er på nivå med dagens elbiler, men flytter ikke grensene.

Motoren har naturligvis ingen utslipp, og kan lades ved både 120 V og 240 V-uttak. Den har hurtiglader, som gir 80 prosent oppladning av batteriet etter bare 30 minutter.

Vi forventer at det vil formidles mye mer informasjon om denne motoren i dagene som kommer. E-Bugster presenteres nemlig i dag, mandag, på bilutstillingen i Detroit.

VW E-Bugster.
VW E-Bugster.

Les mer om forrige generasjon VW Beetle her

Hybridmotor

Men foreløpig har ifølge egmartech.com VW bekreftet at motoren vil bli tilgjengelig i flere framtidige modeller, blant annet Golf Blue-e-Motion.

VW presenterer for øvrig VW Jetta Hybrid på utstillingen. Her er det en tradisjonell turbomotor på 1,4-liter med pustehjelp fra en turbo, og ytterligere hjelp fra en elmotor på 36 hk.

Kombinert med DSG-girkassen kan bilen kjøres utelukkende på elmotoren opptil rundt 70 km/t.

Mye tyder også at G-Bugster danner grunnlaget for hvordan kabriolet-versjonen av nye Beetle vil bli seende ut.
Mye tyder også at G-Bugster danner grunnlaget for hvordan kabriolet-versjonen av nye Beetle vil bli seende ut.

LES OGSÅ: Har du hørt om denne Folkevogna?