Viste falsk ID - stakk av med BMW til 879.000,-

Kunden hadde ikke bare tenkt å prøvekjøre...

Denne BMW en er sporløst forsvunnet etter at en kunde stakk av med den fra Elite bil i Raufoss. Pris: 879.000 kroner.  (Foto: Privat/finn.no/oa.no/ANB)
Denne BMW en er sporløst forsvunnet etter at en kunde stakk av med den fra Elite bil i Raufoss. Pris: 879.000 kroner. (Foto: Privat/finn.no/oa.no/ANB)

Søndag ringte en potensiell kunde til Elite bil på Raufoss. Han var interessert i å prøvekjøre en BMW 535.

– Vi avtalte prøvekjøring. Han ringte opp igjen i dag, og spurte etter adressen. Så kom han gående ei lita stund senere. Vi har ham på overvåkingskamera, opplyser Trygve Westrum i Elite bil til Oppland Arbeiderblad.

Falsk ID

Mannen oppga falskt navn da han kom for å hente bilen. Han hadde også med seg legitimasjon, men Westrum er sikker på at denne også var falsk.

– Han fikk kjøreseddel og vognkort, og før han forsvant med bilen stjal han også med seg legitimasjonen, forklarer Westrum.

På kjøreseddelen oppga mannen at han skulle prøvekjøre bilen på Raufoss og Gjøvik. Westrum var ikke tilstede da bilen ble levert ut, men møtte mannen og bilen på Lygna.


Ugler i mosen

– Jeg hadde vært på et møte, og møtte bilen på Lygna. Da jeg kom tilbake spurte jeg kollegaen min om han skulle prøvekjøre bilen innover mot Oslo. Det skulle han jo ikke, sier Westrum.

De to kollegene begynte å ane ugler i mosen. Først forsøkte de å ringe mannen på nummeret han hadde oppgitt.

– Telefonen var skrudd av, og telefonnummeret var ikke registrert på noen, sier Westrum.

Bilselgerne tok da kontakt med politiet.

Del med Facebook-vennene dine

Ofte par timer

Når biler er ute til prøvekjøring er det ikke uvanlig at den potensielle kjøperen får låne den i en til to timer.

– Han trodde sikkert han hadde bedre tid på seg, men jeg møtte ham et kvarter til 20 minutter senere ved Lygna, sier Westrum.

Han har selv tatt kontakt med bomselskapet, og bilen er registrert gjennom bommen inn til Oslo mandag.

Ønsker tips

BMW-en er en 2012 modell. Den er svart og da den ble tatt hadde den røde prøveskilter med kjennetegn JL55.

Bilen er priset til 879.000 kroner.

– Om noen observerer noe, ta kontakt med politiet, oppfordrer Westrum.

Forholdet er anmeldt.

Bilen er etterlyst

Politet opplyser at de har etterlyst bilen i hele Norge og i Schengen-land. Andre politidistrikter i området er også varslet om hendelsen.

– Det hender vi opplever at noen ikke leverer igjen biler de har leid eller prøvekjørt, men han her hadde vel vist fram noen papirer og snappet dem til seg igjen, og det er litt vel utspekulert i forhold til hva vi har sett tidligere, sier operasjonsleder Kai Lyshaugen ved Vestoppland politidistrikt.

Du kan lese mer om bil og trafikk på oa.no - her:

LES OGSÅ: Stjal og slaktet supersjelden bil