Veltet med golfbilen - må i fengsel

Golfrunden ble ikke helt som planlagt for 34-åringen.

Golfspilleren lyktes hverken med golfen eller bilkjøringen. Det endte med velt   og førerkortbeslag. Illustrasjonsfoto. (Foto: ta.no/ANB)
Golfspilleren lyktes hverken med golfen eller bilkjøringen. Det endte med velt og førerkortbeslag. Illustrasjonsfoto. (Foto: ta.no/ANB)

God og full ble en 34-åring vekket og dratt med ut på golfbanen av to kamerater. Men han måtte raskt gi opp golfspillinga, siden han ikke klarte å treffe den lille ballen. Deretter forsvant han i en golfbil.

Men den 34 år gamle drammenseren lyktes heller ikke særlig godt som golfbilsjåfør. Etter hvert fant to kamerater 34-åringen delvis inne i golfbilen, som lå velta i et skogholt. Hendelsen skjedde på golfanlegget på Stabbestad i Kragerø, tidlig om morgenen 13. august i fjor. Dert skriver ta.no.

Traff ikke ballen

Saken havnet nylig i Nedre Telemark tingrett, hvor den tidligere ustraffede 34-åringen tilsto promillekjøring med golfbil.

Dagen før hendelsen hadde han og kjæresten og ei venninne blitt invitert ned til en kamerat, som bodde i en leilighet på golfanlegget. Etter en fuktig kveld og natt la 34-åringen seg ved 04-05-tida om morgenen. Noen få timer senere ble han dratt opp av senga av to kamerater, som ville ha ham med på golf.

- Tiltalte forsøkte å slå ut fra hull ni, men måtte straks oppgi dette, idet han som følge av sin beruselse hadde store problemer med å treffe ballen, heter det i dommen.

Del med Facebook-vennene dine

Tilkalte ambulanse

Deretter forsvant 34-åringen med golfbilen, som han velta med. Kameratene fikk inntrykk av at han bare sov, og de fikk raskt liv i ham. Men framme ved leilighetene falt 34-åringen igjen og fikk et skrubbsår i ansiktet, og da ringte kameratene etter ambulanse. Noen timer etter kjøringa hadde 34-åringen 2,63 i promille.

Dommerfullmektig Sindre Gjertsen Marqvardsen og meddommerne Unni Hoff Solberg og Arne Skilbred har dømt 34-åringen til 21 dagers fengsel, samt 10 000 kroner i bot. 34-åringen mister også lappen et halvt år. Etter hendelsen fikk 34-åringen imidlertid beslaglagt førerkortet i seks måneder, og denne delen av straffen er dermed gjennomført.

Litt uforskyldt

Retten har i formildende retning lagt vekt på at kjøringa skjedde med en batteridrevet golfbil, som veier mellom 100 og 200 kilo, på et lukket område.

- Skadepotensialet ved tiltaltes kjøring i påvirka tilstand er dermed også et helt annet, og langt lavere, enn ved promillekjøring med en alminnelig bil på en trafikkert vei, heter det i dommen.

Retten ser det også som formildende at 34-åringen til en viss grad havnet uforskyldt i situasjonen, siden han nærmest mot sin vilje ble dratt med ut på golfbanen, på tross av at han var svært berusa.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

SE OGSÅ: Forsøker å kjøre fra politiet - på gressklipper