The Stig er avslørt - men hvem er han egentlig?

Her får du vite litt mer om mannen bak hjelmen!

The_Stig
The_Stig

Tenk at verdens kanskje mest kjente racerbilfører er en anonym liksomfigur på et TV-program!?

Men så er ikke Top Gear hvilket som helst TV-program heller. Det britiske bilshowet har seere i hundremillionersklassen og blir vist stort sett over hele verden.

Ute etter bruktbil? Sjekk Broom sin bruktbilguide her

Hemmelig suksessfaktor

En av suksessfaktorene til Top Gear har vært at de har rendyrket karakterene i programmet. Hoved-treenigheten består av programleder Jeremy Clarkson, den yngre og villere Richard Hammond, og den eldre og mer sedate Captain Slow - alias James May.

Men så har det vært en fjerde karakter, nemlig den anonyme racebilsjåføren The Stig.

The Stig har metodisk blitt bygget opp som en karakter, og noen sier at han:

...er etterlyst av CIA og sover opp-ned som en flaggermus.

...er nekteet adgang i 17 amerikanske stater og at han blunker vertikalt.

...at hjertet hans tikker som en klokke og at han blir forvirret av trapper.

Første avslørt i 2002

Den første The Stig var den såkalte "The Black Stig" eller den svarte The Stig. Dette var en racerbilsjåfør som heter Perry McCarthy, og han avslørte seg selv i en selvbiografi i 2002. Boka heter "Flat out flat broke" og er absolutt verdt å lese.

Da "The Black Stig ble avslørt", markerte Top Gear denne karakterens død ved å sette han i en Jaguar XJS og skyte ham ut fra et hangarskip.

Hemmeligheten var Ben Collins

Ben_Collins_Ben_C_6868293x4 (Foto: Collins Autosport)
Ben_Collins_Ben_C_6868293x4 (Foto: Collins Autosport)

Nå har også den hvite The Stig blitt avslørt etter sju år i hemmelighet. Det er på det rene at dette er racerbilføreren Ben Collins.

Avsløringen kom etter en rettssak rundt Ben Collins kommende selvbiografi der han blant annet skriver om hvordan det har vært å jobbe i Top Gear.

Dette er Ben Collins

Ben Collins: Født 13. februar 1975

Racerbilsjåfør fra Bristol i England. Han har konkurrert i motorsport siden 1994, blant annet i Formel 2, Indy Lights, GT racing og Stock Cars.

Collins kom på andreplass i Marlboro Masters Formula 3-mesterskapsløpet i 2000. Han satt opp tettempoet i 2001-utgaven av 24-timers løpet på Le Mans i omtrent fire timer i løpet under et nattpass der det også regnet ganske bra.

Etter å ha vunnet det europeiske Stock Car-mesterskapet i 2003 signerte han for utvalgte runder i 2004-mesterskapet av amerikanske Indy Racing League - men det ble aldri noe kjøring. I 2005 deltok han i det britiske GT-mesterskapet i en Porsche 996 GT3, og han vant løp før han byttet opp til en Ascari i FIA GT.

I tillegg til å drive med racerbilkamp har han også drevet firmaet Collins Autosport som blant annet har stått til tjeneste for TV- og filmselskaper når de har trengt stuntsjåfører. At han har hatt kontakt med BBC er ganske soleklart, men hans største triumf innen dette faget er vel å være stuntsjåfør for James Bond i filmen Quantom of Solace.

Før racerbilkarrieren jobbet Collins fire år for den britiske spesialstyrken SAS, der det blant annet var hans jobb å instruere i taktisk kjøring.

Hvis du lurer på om jeg har kokt opp all denne infoen selv, så har jeg ikke det. Riktignok har jeg lest noen artikler om og av Ben Collins i den britiske motorsportbibelen Autosport, men det meste av denne informasjonen er allikevel hentet fra Wikipedia.

The Stig er et rart navn, men hva med biler med damenavn?

Hva mener du om at The Stig er avslørt? Skriv i kommentarfeltet under!