SUV til 200 000 kroner - hva får vi da?

Kan Brooms bilekspert anbefale noe også pynter opp litt på gårdsplassen?

Mercedes ML 1999
Mercedes ML 1999

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Firebarnsfamilie fra Hønefoss spør:

Hei Benny vi skal ha bil med firehjulstrekk før vinteren kommer og har veldig lyst på en litt høyere utgave. Ja, for å si det rett ut har vi lyst på SUV! Men så kommer problemet og det er at vi ikke kan bruke mer enn 200 000 kroner på det. Har to unger og en ganske aktiv fritid som gjør at vi trenger plass til å ha med oss ting. Dessuten hadde det jo være gøy med noen som ikke "skjemmer ut" gårdsplassen, hvis du skjønner hva jeg mener.

Svigerfar er pensjonert mekaniker på Mercedes og har hjulpet mye med C-klassen vi har nå, så han kan nok bidra litt også hvis noe må fikses. Håper du har sjansen til å gi oss noen råd. Hilsen firebarnsfamilie fra Hønefoss.

LES OGSÅ: Hvilken SUV skal jeg velge, Mercedes eller BMW?

Benny svarer:

Hei på dere i Hønefoss. Spennende spørsmål, det er mange som drømmer om SUV også i denne prisklassen. Og det er absolutt mye å velge mellom her, faktisk mer enn de fleste kanskje tror. For 200 000 kan du omtrent velge og vrake i japanske folke-SUV-er fra 2000-2005 og de trenger absolutt ikke å ha gått en million kilometer til denne prisen.

Mitsubishi Outlander, Toyota RAV4 og Honda CR-V er noen kandidater. Den siste er kanskje min favoritt av disse. Her snakker vi forrige CR-V-modell, en rommelig og fin bil. Men kjøp ES, ikke LS, den kan føles litt kjip.

Du kan også få en av tvillingmodellene Kia Sportage og Hyundai Tucson. Ganske enkle, men robuste biler.

Mer status? Du kan få en ca. 2000-modell Range Rover (men det er risikosport) til denne prisen. Også en sjuseters Land Rover Discovery, akkurat nå ligger det en ute som har gått rundt 120 000 km til denne prisen. Men NB: Det kan bli dyrt bilhold.

Jeg bet meg litt fast i siste del av spørsmålet og vil derfor avslutte med en bil som nok mange synes gjør seg i oppkjørselen: Nemlig Mercedes ML. Til denne prisen blir det før facelift på den første utgaven, men du kan faktisk få en 270 CDI. Bare sjekk nøye, nøye før du kjøper. Jeg ville holdt meg unna biler som ikke har full servicehistorie og det er også viktig å sjekke at alt av slitedeler er skiftet fortløpende. Svigerfar trenger vel også noe å gjøre i pensjonisttilværelsen sin - og dermed slår dere to fluer i en smekk.

Les mer om ML i Brooms bruktbilguide - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du synspunkter eller innspill til dette temaet? Bruk kommentarfeltet under: