Subaru Tribeca: – Hvorfor har så få hørt om denne?

Er sjelden Subaru-SUV løsningen på biljakten? Les hva Brooms bilekspert mener:

tribeca
tribeca

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi er på biljakt og ser etter SUV. Det perfekte er med sju seter men da blir det raskt mye mindre å velge mellom. En kollega av meg snakker varmt om en bil som heter Subaru Tribeca og mener vi kan gjøre et kupp på den fordi det ikke er så mange som har hørt om den.

Det hadde ikke jeg heller gjort før vi begynte å lete, men det er vel en grunn til at den er så ukjent eller? Ser også på Land Rover Discovery, Chevrolet Captiva og Hyundai Santa Fe. Alle noen år brukte. Har du et godt råd?

Benny svarer:

Hei sann! Tribeca er ikke akkurat bilen du ser oftest, nei. Det er heller ikke en bil det har blitt skrevet så mye om her hjemme, men vi har nå vært innom den noen ganger her på broom etter hvert.

Litt moro med sånne biler som ikke alle har hørt om. I dette tilfellet skyldes det at det bare ble tatt inn en liten håndfull eksemplarer og Subaru-forhandlerne slet også skikkelig med å få solgt alle. Husker det lå en rekke demobiler ute på finn for et par år siden, de ble ikke solgt i en fei, for å si det sånn.

Etter norske forhold er den litt ukurant med en diger 3-liters bensinmotor på 245 hk. Nesten alle vil jo ha diesel i denne klassen. Utseendet har nok heller ikke solgt mange Tribecaer. Den ser rett og slett ganske rar ut, men for å være hyggelig kan vi jo si at den skiller seg litt ut ...

Apropos utseende – hva mener du om denne?

Det positive er høy komfort og generelt mye utstyrt, dette er jo en bil som i hovedsak er beregnet på det amerikanske markedet. Dessuten har den som du sier sju seter, det setter mange pris på. Jeg vil ikke fraråde kjøp her. Bare vær obs på at du kjøper en bil mange aldri har hørt om og heller ikke vil lete etter når de er på bruktbiljakt, du må derfor regne med at den er tungsolgt den dagen du skal selge. Her er det i aller høyeste grad kjøpers markedet. Derfor skal du sjekke rundt før du eventuelt kjøper og ikke være redd for å prute i vei!

Av de øvrige du nevner ville jeg nok gått for Captiva eller Santa Fe, kanskje aller helst sistnevnte. Sjekk også ut Mitsubishi Outlander, det er en veldig kurant bil med firehjulstrekk og sju seter.

LES OGSÅ: De overrasker med ny liten-SUV

Del med Facebook-vennene dine

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Luksus-SUV-en har blitt billig

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: