Slik stjeler Øst-Europeiske kriminelle bilskiltet ditt

Og se hva de bruker det til.

På bruktmarkedet finn.no henter Øst Europeiske kriminelle informasjon om skilter og biltype, så lager de kopier av skiltene og bruker disse i forbindelse med smugling.
På bruktmarkedet finn.no henter Øst Europeiske kriminelle informasjon om skilter og biltype, så lager de kopier av skiltene og bruker disse i forbindelse med smugling.

Det kan være svært så gunstig å drive smugling til Norge, takket være avgiftsnivået. Organiserte kriminelle finner stadig på nye triks for å unngå å bli stoppet i kontroll. Et av de siste påfunnene dreier seg om å forfalske bilskilt.

For å gjøre jobben ekstra vanskelig for norsk politi og tollerne, søker de opp biler til salgs på finn.no og andre norske nettsteder for salg av biler. Til sitt neste smuglertokt til Norge skaffer de kjennetegnene til biler som er mest mulig lik smuglerbilen de skal benytte, skriver Aftenposten.

Det er for øvrig ikke bare skilt og nummer som kan skaffes, men også falske oblater.

Ombygget

På denne måten håper de å unngå at bilen blir stoppet.

Men metoden er etter hvert blitt avslørt, gjennom at flere likevel blir stoppet, og bilene har vært fulle av øl, sigaretter og andre smuglervarer.

Ofte er bilene også ombygget slik at det ikke skal synes at de er tungt lastet.

LES OGSÅ: Påsto hun kjørte seg bort – dømt for smugling

Kan gi norsk bileier problemer

Denne utspekulerte smuglermetoden kan også gi uskyldige norske bileiere problemer. Blant annet risikerer de å få bøter og krav i forbindelse med bompasseringer som er foretatt av smuglerne.

Politiet uttaler til Aftenposten at de blant annet har måttet hjelpe bileiere i forbindelse med at smuglernes bompassering.

LES OGSÅ: Smuglet to millioner kroner under bilsetet

Kreative

Smuglerne har for øvrig en masse andre kreative løsninger for å skjule den dyrebare lasten sin. En Latvier ble tatt med skiboksen full av sigaretter i 2011 – mens to polakker for bare noen uker siden ble tatt da tollere stusset over at de sto og lempet svarte søppelsekker ut av bagasjerommet. Her ble fangsten 117.000 sigaretter.

Det er også vanlig at det sendes ut "speidere" som skal sjekke at kysten er klar.

Men tollerne har også noen triks på lur, og i fjor høst ble en kolonne på elleve biler stoppet, etter at 10–15 speidere først hadde passert.

SE VIDEO: Slik stopper de smuglerflyet – med bilen