Slik føles det å kjøre i 743 kilometer i timen

Tilsvarer Oslo - Trondheim på 40 minutter. Uten pauser... Se video:

Det går unna når 'Speed Demon' er ute på tur. Nylig satte bilen ny fartsrekord med 743 kilometer i timen på Bonneville Salt Flats i Utah, USA. Her kan du få være med på turen!
Det går unna når "Speed Demon" er ute på tur. Nylig satte bilen ny fartsrekord med 743 kilometer i timen på Bonneville Salt Flats i Utah, USA. Her kan du få være med på turen!

Stadig settes det nye fartsrekorder på Bonneville Salt Flats i Utah, USA. De enorme saltslettene er et yndet utfartsmål for folk med garasjebygg som er kapable for hastigheter langt over det fabrikantene en gang hadde beregnet dem for - men det foregår også adskillig mer hårete rekordforsøk med ganske enorme budsjetter.

Blant de mer ekstreme som har gjort seg bemerket i senere tid, er den såkalte streamliner-bilen "Speed Demon".

Les også: Råsjelden klassiker ble drifting-bil på Bonneville

Satte ny verdensrekord

I slutten av september i år satte bilen, som eies av trekløveret George Poteet, Ron Main og Ken Duttweiler, verdensrekord for "automotive engine powered vehicles" - hva som nå enn er definisjonen på dét - med 462 miles per hour.

I videoen under får du være med på racet gjennom en hel rekke on-board kameraer. Og ikke minst; høre lyden!

462 miles per hour tilsvarer ørlitegrann i overkant av 743 kilometer i timen - og da gidder vi liksom ikke å bry oss med desimaler lenger. Vi konstaterer bare at det ligger helt opp mot hastighetene man opplever i jetfly, og at det gir helt andre utfordringer - og en annen følelse av fart - når det hele skal foregå med hjul og friksjon mot bakken.

Del med Facebook-vennene dine!

Ingen vits i å advare...

Det er god kutyme å advare mot å prøve noe tilsvarende selv når man viser vågale videoer.

I dette tilfellet ser vi ikke noen umiddelbar fare for at noen skal prøve seg, så nyt videoen - og lyden underveis!

http://www.youtube.com/watch?v=I1VQJk7vyMk

Les også: Dette er verdens raskeste bil - på is...