Saab knuser over 100 nye biler

Samtidig går spekulasjonene over hvem som blir ny eier.

Saab_9 5_SportWagon
Saab_9 5_SportWagon

Bobestyrerne hos Saab er i full gang med å gjøre jobben sin. Hovedprioriteten er å finne en kjøper som kan ta over hele selskapet. Hvis ikke det skjer, er alternativet å dele opp og selge selskapet stykkevis og delt.

En av oppgavene man nå er i full gang med er å knuse de bilene som ble bygget før konkursen var et faktum. Engelske Autocar siterer ikke navngitte kilder i Trollhättan som hevder at dette blant annet gjelder førproduksjons-modeller, mer eller mindre halvferdige biler fra produksjonsbåndene – og også noen eksemplarer av den Mexico-bygde SUV-en 9-4x.

SUV-en som kom altfor sent – les mer om 9-4X her:

Auksjoneres bort?

Dette skjer etter alt å dømme fordi et salg av disse bilene ville være svært komplisert. Å demontere dem og bruke delene videre er også problematisk, blant annet av garantihensyn. Likevel har dette vakt stor oppsikt hjemme i Sverige.

Del med Facebook-vennene dine

Her har mange tatt til orde for at bilene heller burde auksjoneres bort, til entusiaster og andre som kunne være interessert i å ta vare på dem.

LES OGSÅ: Hvorfor er det billigere å reparere bilen i Sverige?

Youngman først i løypa

Av selskapene som ønsker å overta Saab, later det fortsatt til at kinesiske Youngman er den mest sannsynlige kjøperen. Youngmans talskvinne Rachel Pang har bekreftet at de ønsker å fortsette produksjonen i Trollhättan hvis de får ta over.

Det store – og uavklarte – spørsmålet er imidlertid fortsatt hva GM mener om en kinesisk kjøper – og hvordan de vil forholde seg til å fortsatt levere teknologi til Saabs modeller hvis det skjer.

"Kondolanseprotokoll" for Saab – les innleggene og si din mening her:

Moralsk støtte

I helgen har det forresten blitt holdt en rekke markeringer for Saab rundt om i verden. I 40 land har Saab-eiere samlet seg for vise sin støtte til merket de elsker under slagordet "Vi er mange – vi er Saab".

Målet er blant annet å vise interessentene for Saab at det finnes en stabil kundekrets – og å gi moralsk støtte til de Saab-ansatte.

Alt om Saab på broom.no – klikk her for å få oversikten