Råkjører (48) tatt NI ganger i den samme fotoboksen

Kjørte i opptil 160 km/t i 80-sonen.

Her blir amerikaneren tatt for 9. og siste gang i fotoboksen i Rælingstunnelen. I tillegg må han svare for nok et fotoboksblink i Oslo. FOTO: POLITIET
Her blir amerikaneren tatt for 9. og siste gang i fotoboksen i Rælingstunnelen. I tillegg må han svare for nok et fotoboksblink i Oslo. FOTO: POLITIET

Endelig ble den amerikanske rømlingen tatt.

– Han har åpenbart ikke respekt for trafikkreglene, sier politiet til Romerikes Blad.

I løpet av en periode på seks måneder klarte den amerikanske borgeren (48) virkelig å legge igjen spor etter seg før han ble sendt ut av landet av utlendingsenhetene på Romerike.

– Vi kom i kontakt med ham i forbindelse med en utlendingssak. Han har vært i Norge siden juli og han hadde kun lov til å være i landet i 90 dager. Vi søkte etter ham en stund og gikk til pågripelse 12. mars. Dagen etter var han på vei over atlanteren, sier politiinspektør Jan Eirik Thomassen, leder for felles utlending- og forvaltningsenhet i Romerike politidistrikt.

Det var etter pågripelsen politiet fant ut at mannen er tatt en hel rekke ganger for råkjøring. Ingen av foreleggene han har blitt tilsendt er gjort opp for.

Må forvente fengsel

For ved bruk av diverse leiebiler har det vært vanskelig for politiet å få kontakt med amerikaneren. Ikke har han noen fast bostedsadresse i Norge, heller.

– Ingen av foreleggene er betalt. I tillegg så er det siste forholdet fra Rælingstunnelen – der han ble tatt i 160 km/t i 80-sonen – såpass alvorlig at det vil føre til ubetinget fengsel. Vi snakker opp mot muligens to måneders fengsel, sier politiinspektøren.

– Har han gitt noen forklaring på all råkjøringen?

– Nei, han har i grunnen ikke det. Han har erkjent at det er han som er avbildet i flere av sakene, men han nekter straffskyld, sier politiinspektøren.

– Hva tenker politiet om alle disse forholdene?

– Det er åpenbart at mannen ikke har respekt for trafikkreglene. Han har rett og slett ikke brydd seg om fartsgrensa, eller fotoboksene, sier Thomassen.

10 fartsforhold

Det er en lang liste politiet kan vise til når det kommer til amerikanerens råkjøring:

Fredag 2. august: 101 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Søndag 29. september: 95 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Tirsdag 1. oktober: 126 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Onsdag 2. oktober: 104 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Fredag 4. oktober: 105 km/t i 80 sonen, Rælingstunnelen.

Tirsdag 26. november: 97 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Tirsdag 3. desmeber – 93 km/t i 70-sonen, Oslo.

Søndag 8. desember: 103 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Ukjent dato: 110 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Søndag 2. februar, 160 km/t i 80-sonen, Rælingstunnelen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Topp 5: Slik unngår du fotoboks-boten