Qashqai: Han skal snart få se en stor bilnyhet

Broom-Vegard er på tur – og er spent på hva som venter.

Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen er akkurat nå i London   klar for den offisielle premieren på splitter nye Nissan Qashqai. Nissans norske informasjonssjef Marina Maneas Bakkum (t.h.) er også med.
Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen er akkurat nå i London klar for den offisielle premieren på splitter nye Nissan Qashqai. Nissans norske informasjonssjef Marina Maneas Bakkum (t.h.) er også med.

Akkurat nå er biljournalister fra hele Europa samlet i London – til avdukingen av en av årets største bilnyheter.

Vi snakker andre generasjon Nissan Qashqai. En bil Nissan har holdt hemmelig så lenge som overhodet mulig.

Så langt har vi bare fått se et par små teaserbilder av den – og fått fint lite informasjon om selve bilen.

Akkurat landet

Men det endrer seg altså snart. Om noen timer er det offisiell premiere – og der er blant annet Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen til stede. Ifølge våre beregninger skal han akkurat ha landet på Heathrow – så da det vel på tide og ringe og sjekke hvordan det går:

Ring, ring:

– Hei, Knut! Har du sjekket reiseruten min nå?!? Har blitt møtt av Nissans representanter på flyplassen for noen minutter siden og er på vei ut fra flyplassen nå. Nå skal vi busses til selve eventstedet, ett eller annet sted i London sentrum.

– Jeg gleder meg! Fikk også sovet litt på flyet, det var ikke så dumt. Du er jo vanligvis først oppe av oss Broom-gutta, men i dag slo jeg deg. Du fikk vel tekstmeldingen jeg sendte deg 04.37???

Styggrask: Les testen av Nissan Juke her

Solgt over 20.000

– Jo, takk. Heldigvis har jeg lært å slå av lyden på telefonen på natta ...

– Sånn er det når man skal rekke et virkelig tidlig fly! Det jeg vet så langt er at det blir pressekonferanse rett etter selve avdukingen av bilen. Kanskje får vi også prate med noen av dem som har vært med og utvikle den. Nissan kaller jo selv dette sin viktigste bil i moderne tid – da er nok ikke så mye overlatt til tilfeldighetene.

– Her hjemme i Norge har Nissan solgt over 20.000 eksemplarer siden bilen ble lansert første gang. Det er veldig høyt antall – og også litt spesielt fordi Qashqai har klart å hente helt nye kunder til Nissan, folk som tidligere ikke har vurdert merket.

LES OGSÅ: Derfor er Qashqai et veldig smart bilkjøp

Holde hemmelig

– Det er ikke så mange modeller som klarer noe sånt, derfor har de nok også hatt en solid utfordring underveis i utviklingen av den nye. Det er nok lett å bli litt for forsiktig når man har en så stor suksess på hånden. Men Nissan lover i alle fall at designet skal skille seg kraftig ut fra mengden og ikke bare bli en videreføring av dagens modell, sier Vegard og legger til:

– Jeg reiser forresten sammen med Nissans norske informasjonssjef Marina Maneas Bakkum. Hun har heller ikke sett bilen ennå, det er faktisk litt uvanlig i forbindelse med så store nyheter. De blir gjerne vist fram internt i forkant – men her har Nissan tydeligvis fullt fokus på å holde den hemmelig så lenge som mulig.

Toppmodell med sju seter og 4x4 – les testen her:

Interessant avgiftsmessig

– Men premiere i dag – hva betyr det for lansering i Norge?

– Det virker som produksjonen skal gires opp veldig kjapt når den er i gang. De første bilene skal etter planen komme til Norge i februar. Priser er ennå ikke klare, men det drøyer nok ikke veldig mye lenger.

– Det er forresten kjent at Qashqai får en blanding av nye motorer – og motorer vi kjenner fra før. Det er blant annet snakk om en 1,2-liters bensinmotor på 114 hestekrefter, den kan jo bli veldig interessant avgiftsmessig i Norge. Men du, nå må jeg hoppe på bussen her!

– Jeg sender over et mobilbilde av bilen så snart jeg får sett den. Følg med, følg med!

LES OGSÅ: Bli med på jakt etter den beste brukt-SUVen

Dette er siste smakebit vi har fått på Qashqai - før den offisielle debuten. Slik ser fronten ut - helt umaskert.
Dette er siste smakebit vi har fått på Qashqai - før den offisielle debuten. Slik ser fronten ut - helt umaskert.


LES DUELLEN: Qashqai møter Skoda Yeti