Nei - dette er ikke en vanlig Opel Kadett
Nei - dette er ikke en vanlig Opel Kadett

Opel Kadett: Denne har du neppe sett maken til

Og det er det virkelig gode grunner til.

Del med andre:
Twitter Epost Del Facebook
 


Vi har tidligere omtalt noen av Günter Artz` ville bilskapninger her på broom. Den legendariske bilbyggeren hadde stor sans for å plante hårreisende DNA inn i en bil av en mer ydmyk karakter.

Ofte baserte han sine fantasifulle bygg på VW, Audi eller Porsche – men heller ikke biler fra Opel slapp helt unna. Det er bilen på bildene et godt bevis på.

Corvette

Nei - Opel bygde aldri denne bilen....Nei - Opel bygde aldri denne bilen....

Vi vil tro at en og annen bileier har "gått på en liten smell" med denne Opel Kadetten i årenes løp. Den ser liksom så tilforlatelig ut ved først øyekast.

Men se en gang til. Er det ikke noe kjent med de felgene? Og er den ikke litt rar i proporsjonene? Svaret på begge spørsmålene er ja. Den er litt rar i proporsjonene – og felgene, de er fra en Chevrolet Corvette C4. Da skjønner du antakelig tegningen. Dette er mer en Corvette enn en Kadett.

Lang og bred


Motor, drivverk og interiør stammer fra GM-storeboren Chevrolet Corvette C4. For å få plass til alt godis, måtte nok en gang Artz fram med kappeskive og vinkelsliper – bilen er både bredere (+15 cm) og lengre (+25 cm) enn en original Kadett.

Les også: Denne Audien finnes egentlig ikke

V8-motoren er en 5,7-liter (mot originalt 1,8-liter) og yter 380 hk. Som det framgår av bildet er motoren plassert langt bak for optimal vektfordeling. Flip-fronten har også tilkommet i ettertid.

Toppfarten til Kadetten er målt til 245 km/t mens den gjør unna 0–100 km/t-sprinten på kjappe 6,5 sekunder. Bilen veier 1.550 kg og har et bensinforbruk på blandet kjøring som ligger rett over 2,1-l/mil. Byggeprisen på galskapen skal visstnok ha vært hele 240.000 DM, eller nesten 750.000 kroner om du vil.

Kadett 1,8 GL

Da bilen ble bygget i 1986 tok man utgangspunkt i en vanlig Opel Kadett 1,8-liter GL, men senere har den fått litt heftigere grill fra Kadett GSI.

Mesteparten av interiøret kommer også fra storebroren i GM-konsernet, Corvette.

Opel Corvetten var på mange måter en slags oppfølger for VW Golf 928- som vi tidligere har omtalt (Les mer om den her) men oppnådde aldri samme popularitet.

Naboen får ikke maken ...

Det er heller ikke kjent hvor mange av disse som ble bygget, men trolig er det kun snakk om en eller to biler, så sjansene er små for at naboen får maken ...

Bilen på bildene var for øvrig til salgs på senhøstes i fjor, men skal etter det vi erfarer nå ha fått ny eier.

Les også: Opel Lotus Omega knuste alle konkurrentene:


reklame
 
Disqus sitt kommentarsystem.
 
 
Lamborghini Urus: Begynn å spare – denne kommer om tre år
Med denne gleder du deg til å måke snø!
VW CrossBlue: Offisielt – de kommer med lavpris-SUV
Test Opel Adam: En av de mest sjarmerende småbilene du kan kjøpe
Nå blir parkeringen mer komplisert
– Er den like dårlig som sitt rykte?
Nettmøte: Spør Benny om bil i dag
Rabattkrigen raser i Europa
2014 Seat Leon Cupra: Dette kan være årets sportsbilkupp

reklame