Oj – der gikk vi visst på grunn med atomubåten

Skandale - verdens mest avanserte atomubåt måtte reddes av tauebåt. Se video:

HMS_Astute
HMS_Astute

At man ikke ser grenser under vann har Harald Heide Steen Jr forklart oss, men man ser tydeligvis ikke så mye annet heller.

– Jeg kan ikke tro det! Sier Ross McKerlich til den engelske avisa The Daily Telegraph.

– Den har kjørt innenfor kanalbøyene, jeg kan rett og slett ikke tro det, fortsetter han.

Det er ikke hvilken som helst strandet hval godeste McKerlich kan se ut av stuevinduet sitt utenfor Isle of Skye. Det er nemlig den britiske marines stolthet som bærer navnet HMS Astute – verdens mest avanserte atomubåt.

Kjempetabbe

Det var tidlig fredag morgen at ulykken var ute. Det har ikke kommet noen offisiell begrunnelse, men at det dreier seg om en kjempetabbe er det ingen tvil om.

Spekulasjonene går i retning at ubåten enten har satt fra seg personell, eller plukket dem opp. Uansett har den gått alt for nærme land for å løse oppgaven, og resultatet er en fullstendig stranding.

McKerlich forteller videre til Telegraph at han har jobbet som livbåtvakt i 15 år på dette stedet, og sier at han mildest talt er sjokkert.

– Det er to røde bøyer som markerer grunnen, og har nar gått innenfor de med den store ubåten. Det er utrolig!

Kjører turister ut til ubåten

Bøyene som markerer skipsleia er tydelige i sine grønne og røde farger, og de ligger flere hundre meter utenfor der ubåten satt seg fast på grunna.

En annen som blir intervjuet er John Macleod som heller ikke han kan tro det han ser. Macleod er skipper på stedets turistferie, og har benyttet anledningen til å frakte turister ut til den buklandete ubåten.

– Området ubåten befinner seg i er ekstremt vanskelig å navigere på grunn av at det er så grunt. Derfor ser jeg det som den eneste opplagte mulighet at de må ha hatt systemfeil, for jeg tror ikke de ville kjørt den dit med vilje.

Kan få hard reprimande

I følge et intervju gjort av ITN News kan både kaptein og mannskap vente seg en kraftig reprimande - og enda værre tiltak - hvis det viser seg at denne grunnstøtingen kommer på grunn av ufårstand i tjenesten.

Vi i broom.no synes ubåter er noe av det kuleste vi kan tenke oss - men skjønner nå at de kan være vanskelige å kjøre.

Kanskje denne er bedre å satse på - da ser man i hvert fall hvor man kjører

Under kan du se film av den britiske marines stolthet, i en ikke fullt så stolt situasjon...

Oppdatert:HMS Astute, sjøsatt i 2007 som verdens mest avanserte ubåt, gikk på grunn utenfor Isle of Skye er nå dratt løs av en tauebåt. Se bergningen her: