Offisielt: Cajun blir Porsches nye SUV

Nå skal Cayenne få en lillebror

Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret ( © Ole Martin Lundefaret)
Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret ( © Ole Martin Lundefaret)

Ryktene har gått lenge, og det har også vært veldig mye fram-og-tilbake internt i Porsche. Men nå er det klart at Porsches modellutvalg skal bli enda større. Nå får nemlig Cayenne en lillebror – og Porsche dermed sin andre SUV.

Det ble offisielt i går, i forbindelse med et styremøte i Porsche. Og dermed er det helt sikkert full fart framover med dette prosjektet. Når avgjørelsen først er tatt, ønsker Porsche å få bilen på markedet så fort som mulig.

Stor debatt

Dermed er en av mange maktkamper internt i "nye" Porsche i alle fall tilsynelatende avsluttet. Etter at VW-konsernet i praksis tok over Porsche, har det rast en stor intern debatt om videre strategi for merket.

På den ene siden: De som mener Porsche skal holde seg til sportsbiler og rendyrke merkevaren sin ytterligere. På den andre: De som mener at Porsche bør utvikle seg i mange nye retninger og få et mest mulig fullverdig modellutvalg.

Les mer om Porsche i brooms store ny- og bruktbilguide her

Dele med Q5

Nå er det helt tydelig det siste som gjelder – og dermed er det altså klart for bilen som etter alt å dømme skal hete Cajun.

Porsche Cajun kommer til å plassere seg som den mest sportslige SUV-en i segmentet som blant annet inneholder BMW X3 og Audi Q5. Sjansen er også stor for at den kommer til å dele plattform med sistnevnte.

Mer ungdommelig

I designskissen over har vi lagt spesielt vekt på sportsligheten. Selv om vi kan se for oss en skliplate som kommer opp under frontleppa, så blir dette en SUV for landeveien.

En mer aggressiv og ungdommelig framtoning enn Cayenne kommer vi antakelig også til å se – i et litt spenstigere design med større lekenhet med detaljer som frontlykter og skjermbreddere.

Broom mener: Denne Porschen er populær fordi den er stygg

Tror du dette er smart av Porsche? Skriv i kommentarfeltet under