Nissan Primera: Glemt familiebil kan være kjempegodt kjøp

- Om den er pen må dere avgjøre selv

Siste generasjon Nissan Primera er en stor og rommelig stasjonsvogn som aldri ble noen salgssuksess. Men i bruktmarkedet gir den mye bil for pengene.
Siste generasjon Nissan Primera er en stor og rommelig stasjonsvogn som aldri ble noen salgssuksess. Men i bruktmarkedet gir den mye bil for pengene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Vi har akkurat oppdaget at vi skal bli foreldre og i den sammenheng må vi bytte ut gammel Golf med noe nyere, større og ikke minst tryggere. Budsjettet ligger på rundt 100.000 og jeg vil gjerne ha en motor med en del moment, gjerne diesel, da det blir noen langturer i løpet av året.

Min bedre halvdel har sagt klart ifra at vi ikke skal ha noen "stygg" bil, vi ser altså etter noe relativt moderne. Har du noen gode tips utenom de mest åpenbare som er det som kan kalles driftssikre? Har sett på Volvo V50, Mazda 6 av første generasjon, Toyota Avensis andre generasjon, BMW E46 osv. Mvh. Vordende.

Benny svarer:

Hei Vordende! Til denne prisen ville jeg nok vært litt forsiktig med å kjøpe bilen du nevner til slutt, altså BMW-en. Verken BMW, Audi eller Mercedes gir deg spesielt mye bil for pengene i denne prisklassen. Og som vordende foreldre tipper jeg at dere kanskje ikke har veldig mye penger å bruke på uforutsette reparasjoner?

V50 er en veldig kurant bil, gir litt mer premiumfølelse enn mange av de japanske konkurrentene. Du kan også få en helt OK Golf stasjonsvogn, eller f. eks Skoda Octavia.

En liten outsider i klassen er Nissan Primera. Den forsvant ut for noen år siden, uten å bli erstattet og er en litt glemt bil i bruktmarkedet. Her kan du få en stor og ganske moderne stasjonsvogn til din pris, da er det typisk en 2003/2004-modell som har gått rundt 100.000 kilometer. Om den er pen nok må dere avgjøre selv ;-)

Lykke til med bilvalget!

Primera er en av de ti beste bruktbilene – les mer her:

Mye å velge mellom

Tar du sjansen på å kjøpe Saab, kan du også få fin stasjonsvogn der for 100.000 kroner.

Du får også mye bil for pengene hvis du ser på Opel Vectra. Den har seriøst stort bagasjerom, for 100.000 kroner snakker vi samme alder som Primera over.

Mazda 6 og Toyota Avensis er også to veldig kurante biler, på Mazdaen bør du sjekke nøye for rust. I det hele tatt er det mye å velge mellom i denne prisklassen.

Håper dere føler dere har fått noen råd som dere kan gå videre med nå.

Les mer om Primera i Brooms bruktbilguide – klikk her:


Stort arkiv



Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Nå kan du gjøre ekstra gode bilkjøp


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: