Nå slår de seg sammen

Land Rover og Jaguar får felles importør i Norge.

Nå blir det felles importør for Land Rover og Jaguar i Norge   samtidig som begge merkene har mange spennende modeller på gang.
Nå blir det felles importør for Land Rover og Jaguar i Norge samtidig som begge merkene har mange spennende modeller på gang.

Fra 1. januar 2013 får Jaguar ny importør i Norge. Fra denne datoen overtar nemlig dagens Land Rover-importør også importen av Jaguar.

Danskeide BC Norway har tatt inn Land Rover til Norge siden 2009. Når de nå også får Jaguar i Norge, har dansken kontroll med begge merkene både i Danmark, Sverige – og Norge.

Jaguar Norge AS skifter samtidig navn til Jaguar Land Rover Oslo – og skal i fremtiden sørge for salg og service på begge merkene.

Lange tradisjoner

– Med flere store lanseringer på trappene, er det viktig at salg og service kommer i gang så raskt som mulig. Det vil også bli behov for nye, større lokaler, og vi jobber nå med å få på plass dette. Målet er å være på plass i nye og større lokaler i løpet av 2014.

– Land Rover har lange tradisjoner i Norge og en solid posisjon i det norske markedet. Vi gleder oss til å kunne selge Land Rover, og er trygge på at dette er en god og fremtidsrettet løsning for alle parter, sier direktør for Jaguar Norge, Thomas Øvreseth i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nå har morsom-SUV-en blitt bruktbil

Øker kraftig

Jaguar og Land Rover samarbeider tett og begge merkevarene er eid av indiske Tata. Slik sett er en samkjøring også på importørplan naturlig.

I Norge er begge disse for nisjemerker å regne, men stadig bredere modellutvalg gjør at potensialet er stort.

Land Rover har for eksempel en økning på 663 prosent så langt i år, sammenlignet med fjoråret.

LES OGSÅ: Suksessmodell har gitt rekordøkning

Kommer med stasjonsvogn

Hovedårsaken til den store økningen er den nye modellen Range Rover Evoque som har utvidet kundegruppen kraftig.

Jaguar har også flere spennende modeller på gang. Blant annet stasjonsvognutgave av XF og en SUV – og det går også rykter om en ny innstegsmodell i BMW 3-serie/Audi A4-klassen.

Noen tøffere? Range Rover Evoque flytter grensene på design i sin klasse. Og snart får den følge av flere utgaver.
Noen tøffere? Range Rover Evoque flytter grensene på design i sin klasse. Og snart får den følge av flere utgaver.

LES OGSÅ: Blir dette klassens lekreste stasjonsvogn?