Model S: Super-elbilen er Norges nest mest solgte

Og nå er Tesla større enn både Renault, Fiat og Land Rover.

Det går virkelig unna hos Teslas norske forhandlere om dagen. I november tok Model S andreplassen på registreringsstatistikken her til lands.
Det går virkelig unna hos Teslas norske forhandlere om dagen. I november tok Model S andreplassen på registreringsstatistikken her til lands.

Tesla Model S er årets store snakkis på bilfronten.

Super-elbilen har snudd opp ned på veldig mange etablerte sannheter i bilbransjen. Tesla går sine egne veier – og her i Norge nyter de også godt av en rekke elbilfordeler.

Det gjør at ingen er i nærheten av å kjøpe like mange Teslaer i forhold til folketall som vi nordmenn gjør.


Store leveranser

I september toppet Model S registreringsstatistikken. Med 616 eksemplarer kjørte den forbi alle konkurrenter – inkludert toppselgeren Volkswagen Golf. Oktober ble et hvileskjær for Tesla – men i november trykket de til igjen.

Da kom det nemlig store leveranser med Model S til landet igjen. Til sammen 527 eksemplarer ble registrert – det gir Model S en uhyre sterk andreplass, den er bare slått av VW Golf.

Tesla skaper ville dekktilstander – les mer her:


Tett bak Tesla

666 nye Golfer ble registrert i november. Bak Model S er det trangt. Toyota Auris tar tredjeplassen med 525 biler, én mer enn Skoda Octavia på fjerdeplass.

Med det sterke november-salget, holder Tesla plass 20 blant de mest solgte bilmerkene så langt i 2013. Dermed er de foran langt mer etablerte merkevarer som Mini, Renault, Fiat og Land Rover – for å nevne noen.

Tesla har fortsatt svært mange biler i bestilling, det vi ser nå er leveranser av biler som er solgt tidligere.

Topp 10: Bilmerkene som mister flest kunder

Lite jordskjelv

Og der Tesla i praksis bare har levert ut biler i tre måneder, har konkurrentene nå 11 måneder med salg bak seg. Det sier mye om hvor sterkt Tesla har kommet denne høsten.

Med en god desember, vil de også krype innpå store konkurrenter som Suzuki og Citroën. Vi er med andre ord vitne til et lite jordskjelv i nybilmarkedet.

VW svarte

Helt i toppen så det lenge ut som det ville bli dødt løp mellom Volkswagen og Toyota. VW startet 2013 best, men så kom Toyota sterkere og sterkere.

I november svarte imidlertid VW – og solgte nesten 300 biler mer enn Toyota. Det har nok den smarte elbilen e-up! en stor del av æren for.

Det er ventet at den også vil markere seg sterkt i desember. Med en måned igjen å selge biler på, leder VW med 646 biler på Toyota. Det skal nok bli svært vanskelig å ta igjen.

Roadster: Slik startet Tesla-eventyret

Slik ser det ut i november – og så langt i år:

tabell-november
tabell-november


Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)


Slo alle – en elbil ble Årets Bil i Europa