Mitsubishi Outlander 2012: SUV-suksessen blir helt ny

Her er det aller første bildet – kommer allerede i høst.

Her er det aller første bildet av tredje generasjon Mitsubishi Outlander, bilen debuterer i mars og er på markedet allerede til høsten.
Her er det aller første bildet av tredje generasjon Mitsubishi Outlander, bilen debuterer i mars og er på markedet allerede til høsten.

11 år har gått siden første generasjon Outlander ble lansert. Den ble en brukbar suksess i Norge – men det var ikke før andre generasjon kom på markedet at det virkelig tok av.

Dagens Outlander er en stor suksess og har i flere år vært blant de mest solgte SUV-ene her til lands. Kombinasjonen god fremkommelighet, dieselmotor og ikke minst muligheten for syv seter, har virkelig truffet bilkjøperne hjemme.

Global plattform

Nå nærmer det seg tredje generasjon av Outlander. Mitsubishi har akkurat sendt ut det aller første bildet av bilen, som skal lanseres under bilutstillingen i Genève i mars i år.

Del med Facebook-vennene dine

Nye Outlander er bygd på global plattform. Det skal kombinere lavt CO2-utslipp – ned mot 130 g/km – med avansert sikkerhets- og komfortutstyr.

Forum-debatt: SUV-er som ikke er 4x4 – smart, eller helt feil?

Bedre kvalitetsfølelse

I tillegg har bilen en rekke innretninger som øker anvendeligheten; elektrisk bakluke, romslig tredje seterad og flatt lastegulv. Størrelsen er tilnærmet lik forrige generasjon.

Innvendig skal det være lagt vekt på materialer som gir høy kvalitetsfølelse samt stort fokus på førermiljø. Dashbordet er utstyrt med intuitive rattkontroller og lettleste instrumentdisplay med høy oppløsning.

LES OGSÅ: Mitsubishis nye familie-SUV

Kommer til høsten

I Europa blir den nye Outlanderen lansert med to motorvalg, begge med 2WD og 4WD: 2.0 l MIVEC bensin eller 2.2 MIVEC diesel. Bensinvariantene vil også være tilgjengelige med CVT automatgir og dieselvariantene med en helt ny 6-trinns girkasse.

Etter avdukingen i Genève vil den nye generasjonen Outlander først lanseres i Russland, før turen kommer til Europa fra høsten av, deretter følger Japan, Oceania, Kina og Nord-Amerika. Nye Outlander vil, som før for Norge, bli produsert i Japan.

LES OGSÅ: Dette er den norske SUV-favoritten