Mini Countryman: Duger den som familiebil?

Mini Countryman er en av de morsomste SUV-ene du kan kjøpe.

Mini har ikke kapasitet til å produsere Countryman på fabrikken i England, den kommer derfor fra Østerrike. Og med flere andre modeller på gang, trenger man rett og slett større produksjonskapasitet.
Mini har ikke kapasitet til å produsere Countryman på fabrikken i England, den kommer derfor fra Østerrike. Og med flere andre modeller på gang, trenger man rett og slett større produksjonskapasitet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har lest testen din av Mini Countryman mange ganger nå og kjenner at dette er en bil jeg MÅ ha! Ikke nå for nå er den for dyr men kanskje om to-tre år. Det jeg lurer på er om du tror den er stor nok for en familie på fire med to små? Vi har en 2-åring nå og en liten som er på vei og kommer til sommeren. Når det kan bli aktuelt med Minien er vi altså fire. Tenker i såfall å beholde stasjonsvogna av BMW 3-serie som vi har nå til da.

Benny svarer:

He he, den følelsen kjenner jeg igjen. Har ikke lagt rent få slike planer selv opp gjennom årene og Countryman er absolutt en bil med høy "må ha"-faktor!

Veldig vanskelig å svare deg på om den er stor nok for dere. Dette blir jo veldig individuelt. Jeg kjenner folk som kjører rundt i digre biler og allikevel klager over plassen. Mens andre - som for eksempel min gode venn og kollega Larssen - kan finne på å dra på sommerferie med full oppakning, kone og to barn i en Toyota Urban Cruiser og klare det helt fint.

Med ytre mål på 4,11 m. er ikke Countryman akkurat noen storbil, den er for eksempel adskillig mindre enn biler som Mitsubishi ASX og Skoda Yeti. Det må du bare ta med som en del av "pakka". Heldigvis er interiørløsningene ganske fleksible, baksetene kan skyves i lengderetningen og bagasjerommet varierer fra 350-450 liter. Men i praksis - med store barnestoler der bak - vil du nok ha dem i bakerste posisjon vil jeg tro.

Countryman er typisk en sånn bil som ofte vil bli å se med skiboks på taket. Bruker du den også effektivt, bør det duge det aller, aller meste av tiden. Og du får altså en bil hvor smilet fort kommer fram hver gang du er ute og kjører!

LES OGSÅ: Gjør et kupp på ukjent SUV


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: