Mercedes CL600: Den har tapt seg 1,7 millioner

Utstyrsbombe med voldsomme krefter - nå er den rent rimelig!

Det er ikke hver dag det dukker opp en CL600 på bruktmarkedet. I sin tid var dette noe av det aller flotteste, dyreste og mest eksklusive du kunne kjøpe. Nå blir den tid for under 300.000 kroner ...
Det er ikke hver dag det dukker opp en CL600 på bruktmarkedet. I sin tid var dette noe av det aller flotteste, dyreste og mest eksklusive du kunne kjøpe. Nå blir den tid for under 300.000 kroner ...

Mercedes har flere eksklusive biler på samvittigheten. CL er blant de mest kostbare og sjeldne. Andre generasjon av denne modellen kom på markedet like før årtusenskiftet - og skulle du utstråle status og velstand, var den et svært godt valg.

Prisen var som seg hør og bør skyhøy. Ville du ha den sjeldne 600-varianten - med V12-motor og 367 hk - måtte du faktisk punge ut minst 2 millioner blanke kroner.

De som hadde råd til å kjøpe denne ny hadde med andre ord en noe mer bugnende bankkonto enn folk flest.

13 år senere er det imidlertid nye muligheter. Nå kan du faktisk få luksusflaket til under 300.000 kroner - og det uten at kilometerstanden på 154.000 er helt avskrekkende også.

LES OGSÅ: Se hva som skjedde da vi testet drømmebilen

Misvisende

CL står for Coupe Leicht - lett coupe. Et mer misvisende navn skal du lete lenge etter - for denne er nemlig basert på en av de aller største, og tyngste, bilene i Mercedes-familien: S-klasse.

Som nevnt er det ikke mange som kjøper en ny CL. La oss illustrere det: I USA, der det jo omsettes mange biler, blir det solgt like mange Ford pick ups på en dag som det blir solgt årlig av CL.

Og det er den eksklusiviteten CL-kjøperne er opptatt av.

LES OGSÅ: Luksusbilprodusenten har tapt 36 mill. per solgte bil

Interiøret var veldig moderne da bilen var ny - men det har skjedd mye på dette området de siste 13 årene ...
Interiøret var veldig moderne da bilen var ny - men det har skjedd mye på dette området de siste 13 årene ...

Ustyrsbombe

Akkurat som på S-klasse, byr CL på alt av det mest moderne utstyret som Mercedes kan by på.

I andre generasjon inkluderte det for eksempel justerbart hydraulisk understell, bixenon, adaptiv cruise control, nøkkelfri start, servolukking av dører og Active Body Control (ABC).

I tillegg var både skinn, klima, navigasjon, takluke, varme i rattet og ventilerte seter blant luksusutstyret en kunne utstyre bilen med.

Alt dette utstyret finnes i modellen vi har funnet på bruktmarkedet.

SE VIDEO: Denne mannen bør du ikke kjøpe bruktbil av ...

Ratt i treverk

2000-modellen som er til salgs i Drammen er sølv metallic - som for mange er "riktig" farge på denne bilen. Sort skinn er jo også i tråd med ønskene til folk flest. Litt mer usikker er vi på det lyse treverket - som sågar omfatter rattet.

Lekkert? Ikke akkurat? Moderne? På ingen måte? Tidsriktig der og da? Ja, det er det faktisk ingen tvil om. Husk at selv med 367 hk ble dette ansett som mer en cruiser og luksusbil enn sportsbil.

0-100 km/t fikser den på kjappe 5,8 sekunder - mens toppfarten er begrenset til 250 km/t. Og i dette tilfellet er det snakk om en bil som faktisk er laget for å kunne kjøre i over 200 km/t på autobahn uten å anstrenge seg ...

Klikk her for å se hele annonsen

Ruver

Utseendet forøvrig er relativt tidløst og diskret. Ser kanskje ikke så voldsom ut på bilder. Den minner veldig om en helt vanlig E-klasse forfra - og kan forveksles med en C-klasse bakfra.

Men i virkeligheten ruver den godt i gatebildet.

Den særegne coupe-profilen gjør sitt til at modellen er lett gjenkjennelig fra siden.

CL eksteriør
CL eksteriør

LES OGSÅ: Denne har tapt seg 1,5 millioner kroner

Alt koster flesk



Som vanlig, på biler som har V12-motor og er spekket med så mye teknikk, må du ta høyde for et kostbart bilhold. 5,8-literen er glad i drivstoff, og ALT som skal vedlikeholdes og fikses på en V12-motor koster flesk. Enkelt og greit.

Men så får du jo et skikkelig flak da, som både gir deg gleden av å ha en coupe, samtidig som du har god plass til fire og deres bagasje.

LES OGSÅ: Luksuscoupe på billigsalg