Macan: Her er Porschen som skal bli en folkebil

Kompakt SUV som temmelig sikkert blir deres nye bestselger

Porsche er nå i innspurten på sine tester av Macan   snart skal de vise den offisielt for første gang. (Foto: Scoopy)
Porsche er nå i innspurten på sine tester av Macan snart skal de vise den offisielt for første gang. (Foto: Scoopy)

Porsche har utvidet modellutvalget sitt kraftig de senere årene. De har gått inn i helt nye segmenter med SUV-en Cayenne og familiebilen Panamera.

Med det har også salget økt kraftig, samtidig som Porsche har vært flinke til å passe på merkevaren. Mange var skeptisk til de nye modellene, men så langt later det ikke til å ha rotet til den sterke imagen Porsche har.


Får en lillebror

Neste år er det klart for en helt ny modell, og den kan for alvor gjøre Porsche til et folkemerke.

Da skal nemlig Cayenne få en lillebror. Macan heter den, og det kommer stadig nye opplysninger om bilen etter hvert som det nærmer seg premiere.

Les vår test av Porsche Panamera her:

Audi-teknikk

Porsche har allerede lovet at den skal bli klassens mest sporty bil, der kjøreegenskapene har hatt høyt fokus underveis i utviklingen.

Under skallet er det mye Audi-teknikk. Men Porsche jobber hardt med å gi den tilstrekkelig særpreg til å ikke bli oppfattet som noe annet enn en ekte Porsche.

LES OGSÅ: Denne Porschen er morsommere enn den ser ut til

Gode forutsetninger

Interne markedsvurderinger skal gå på at de kan klare å selge rundt 75.000 eksemplarer årlig av Macan. Da blir den også Porsches mest solgte modell.

Forutsetningene bør da også vært svært gode. Denne bilklassen er i kraftig vekst, samtidig som mange kunder er villige til å bla opp ekstra for å få en bil som skiller seg litt fra mengden.

Presse prisen

I starten er det ventet at Macan får en innstegsmodell med V6-bensinmotor, senere skal denne byttes ut med en firesylindret 2-liters motor med turbo.

Prismessig skal denne presses såpass mye ned at bilen blir tilgjengelig for en relativt stor kjøpegruppe. Men det skal også bli mulig å bruke veldig mye penger på en Macan, når man drar på med mye krefter og ikke minst mye utstyr.


TT Roadster: Dyr som ny – nå er den billig


Vises i høst?

Mye tyder på at Porsche bare vil tilby Macan med firehjulstrekk – ikke som mange av konkurrentene, som også har utgaver med trekk på bare to hjul.

Kanskje får vi første smakebit på helt ferdig bil under bilutstillingen i Frankfurt i september.

Porsche til 200 000,-? Dette får du:



Dette spionbildet av Macan viser en relativt
Dette spionbildet av Macan viser en relativt


Porsche 944 – nå er denne veteran: