Les hva som skjer når du stopper over 1000 biler

Storaksjon fra Statens vegvesen - det var ikke alle som fikk kjøre videre...

Det blir resultater utav det når du stopper over 1000 biler. Nå skal også de nye oblatene være på   det betyr at mange bilister nok kjører rundt med hjertet i halsen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Vidar Dons Lindrupsen, nordlys.no/ANB)
Det blir resultater utav det når du stopper over 1000 biler. Nå skal også de nye oblatene være på det betyr at mange bilister nok kjører rundt med hjertet i halsen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Vidar Dons Lindrupsen, nordlys.no/ANB)

Statens vegvesen gjennomførte fredag og lørdag storkontroller i Tromsø. Det skriver Nordlys.

Fredag ble 526 biler kontrollert mens 529 biler ble stoppet lørdag.

- Totalinntrykket fra Vegvesenet er at det er bra bilbeltebruk, men det er nedslående hvor mye feil det er på dekk og lysutstyr på bilene vi har stoppet, sier Lars Molund, fagkoordinator i Statens vegvesen til Nordlys.

- Så det er absolutt behov for slike kontroller for å luke ut det verste, legger han til.

Tre avskiltninger

Av de totalt 1.055 kontrollerte bilene ble det ilagt ni gebyr for manglende bruk av bilbelte de to dagene.

- Det høres ikke så mye ut, men vi ga utrolig mange muntlige advarsler på lys og lysbruk. Det blir ikke skrevet ut kontrollseddel hvis det er mindre enn tre små feil på lysene, forklarer Molund.

I tillegg skrev vegvesenet ut 23 kontrollsedler for feil på dekk, hull i eksosanlegg eller andre større tekniske mangler.

- Vi avskiltet også tre biler på grunn av manglende periodisk kontroll, opplyser fagkoordinatoren.

Gebyr for slitte dekk

Videre ble det utstedt fire gebyr for andre forhold, hvorav to av disse var for blankslitte dekk og to var på grunn av manglende dokumentasjon.

- På en bil var alle fire dekkene totalt utslitt. Personen fikk 750 kroner dekket i gebyr, så han kunne like så greit kjøpt seg nye dekk enn å satse på at de gamle var gode nok, sier Molund.

- Spesielt nå som det blir mørkt og glatt bør man være oppmerksomme på hvor slitte dekk man kjører til, legger han til.

Statens vegvesen er forøvrig veldig fornøyd med gjennomføringen av kontrollen, og lover flere kontroller i nærmeste fremtid.

- Vi ønsker å trappe opp kontrollene. Vi har snakket med både UP og tollvesenet for flere kontroller og vil være mye mer synlig på veiene fremover, avslutter Molund.

Del med Facebook-vennene dine

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no - her:

LES OGSÅ: 141.191 norske bilister har all grunn til å frykte disse kontrollene