Lekker mini-Renault

Her er Brooms nyhetsrunde tirsdag:

Renault Clio 2012. (Foto: Scoopy)
Renault Clio 2012. (Foto: Scoopy)

Renaults neste Clio skal både vokse seg større enn dagens modell - og den skal bli en langt mer attraktiv modell.

Franskmennene er nede i en bølgedal om dagen og trenger å få tatt skikkelig grep rundt det som lenge var en av deres sterkeste sider: Nemlig småbilene.

Disse data-illustrasjonene er basert på spionbilder og informasjon som har lekket ut om neste generasjon Clio. Den skal være på markedet i 2012. Endel av linjene fra dagens modell er beholdt, men neste Clio blir både mer sporty og strammere.

Les mer om Clio i Brooms nybil-guide - klikk her:

Den nye Renault-fronten finner også veien til Clio, med store, tilbaketrukkete lykter og markerte "luftinntak".

Bilen utvikles side-om-side med neste Nissan Micra og kommer også til å vokse litt i størrelse. Vi tipper Renault vil gi den et fleksibelt interiør, med bakseter som både kan skyves i lengderetningen og enkelt tas inn og ut.

Renault Clio 2012 (Foto: Scoopy)
Renault Clio 2012 (Foto: Scoopy)


Sportback-priser snart klare

Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback

Audi-importør Harald A. Møller AS finregner i disse dagene på prisene på nye A5 Sportback som ble vist første gang i forrige uke. Den lekre femdørs-coupèen kommer i første omgang med et knippe store motorer. Minste motorisering er diesel på 170 hk.

Les mer og se bildene av A5 Sportback - her:

Det gjør selvfølgelig sitt for både avgifter og priser, men vi regner likevel med at A5 Sportback vil starte på under 500 000 kroner. Etter hvert vil den også komme ned mindre motoralternativer. Vi håper å komme tilbake med komplett prisliste senere denne uka.


Prius-Insight 6-4

Toyota Prius-fremside (Foto: Ole-Martin Lundefaret)
Toyota Prius-fremside (Foto: Ole-Martin Lundefaret)

VG har testet og kastet terning på de to hybrid-konkurrentene Honda Insight og Toyota Prius. Det ender med klar seier til Prius. "Flere nummer større enn utfordreren Honda Insight på nesten alle områder", er test-konklusjonen.

Større sterkere og grønnere: Les Brooms førsteinntrykk av nye Prius - klikk her:

Når VG etter endt test kaster terning, ender det på 6 for Pruis - mens Insight må "nøye" seg med terningkast 4. Her kan du lese hele testen på vg.no:


Grønnere BlueMotion

Ny motor i VW Passat BlueMotion.
Ny motor i VW Passat BlueMotion.

VW Passat BlueMotion kommer med ny motor i høst - og dermed går både forbruk og utslipp ned.

2-literen på110 hk i dagens Passat BlueMotion blir nemlig erstattet av en nyutviklet 1,6-liter på 105 hk. Common rail-dieselen er utstyrt med stop/start-teknologi og Co2-utslippet kuttes ned til 119 gram/km. Det er minus 9 gram i forhold til dagens modell.

Prisene starter på 293 400 for sedan. Skal du ha BlueMotion-stasjonsvogn av Passat, må du bla opp med 301 610 kroner - før eventuelt ekstrautstyr.
Les testen vår av Touran med BlueMotion - klikk her:


Sebring med Fiat-gener

Chrysler Sebring
Chrysler Sebring

Fiat kaster ikke bort tiden etter at de tok over Chrysler. Nå skal det ryddes for fullt i modellprogrammet - og målsetningen er å utnytte stordriftsfordelene til det ytterste.

Det betyr blant annet at det vil bli mye Fiat-teknikk også i Chrysler-modellene. Neste Sebring skal bygges på en plattform som kalles D-Evo og som blant annet også skal brukes på kommende Alfa Romeo Milano.

Samtidig er blitt kjent at neste generason Dodge Avenger kan få bakhjulstrekk, dette for å skille den mer fra konsernets øvrige modeller i denne klassen.



Her ryker førerkortene

Det er store geografiske forskjeller på hvor flest bilister mister lappen. Tv2nyhetene.no har samlet statistikk fra UP. Her kan du se hvor flest blir tatt - og også beslagene i "ditt" distrikt. Klikk her for å se hele oversikten:



Et genialt salg

Jay Leno avduker den nye Jaguar XJ (Foto: Jonathan Brady)
Jay Leno avduker den nye Jaguar XJ (Foto: Jonathan Brady)

Det vakte oppsikt da Ford i fjor solgte Jaguar og Land Rover til indiske Tata. Ford betalte opprinnelig rundt 35 milliarder for de to merkene - og solgte dem til Tata med solid tap - rundt 15 milliarder kroner. Men i etterkant framstår timingen som nesten genial, skriver bransje-nettstedet autonews.com.

Handelen ble først annonsert i mars og fullført i juni i fjor. Det var like før nybilsalget over det meste av verden stupte. Og verst har det gått ut over statusmerkene.

Jaguar slår tilbake med nye XJ. Les mer her:

I Europa har Jaguar/Land Rover en tilbakegang på 39,1 prosent de første seks månedene av 2009. Og de to merkene skal ha gått rundt 3 milliarder kroner i minus de første ti månedene under Tata-eierskapet. Det gjør at det indiske gigantkonsernet har minustall i regnskapet for første gang på åtte år.

2000 har til nå mistet jobben i Jaguar/Land Rover og mye tyder på at Tata må kutte mer før det verste er over.


Når det først smeller...

De store massekollisjonene på autobahn er beryktet. Når det første går galt på de tyske motorveiene, går det gjerne riktig galt. Som da 259 biler braste sammen sist helg.

Tett trafikk, høy fart og dårlig vær er ingen god kombinasjon.

Ifølge en talsmann for Autobahn-politiet i Braunschweig var 259 kjøretøyer innblandet i ulykkene. Kraftig regn og vanskelig motlys gjorde at mange bilister ikke så at bilene foran bremset, eller var innblandet i trafikkulykken, skriver tv2nyhetene.no. Klikk her for å lese hele saken: