Land Rover Freelander: Nei - å kjøpe denne er ikke noen god idé

Les hvorfor her:

Illustrasjonsbilde: Land Rover Freelander
Illustrasjonsbilde: Land Rover Freelander

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei.

Jeg er ute etter en grei middels suv til 40-100 tusen. Har tenkt på en Freelander, men har hørt at det er en del feil på disse, stemmer det? Eller har du noe annet å anbefale?

Thor

Benny svarer:

Heisann Thor!

Husker at Jan Erik og jeg satt med brosjyrer og drømte om ny (og dyr) Freelander da den var ny. Men ingen av oss hadde råd til en slik bil den gangen. Så det ble ikke noen ny bil på noen av oss.

Kanskje var det like greit. Dette er jo biler som ikke akkurat har det aller beste ryktet på seg – for å si det mildt. Den har et kult utseende, men det stopper (dessverre) der.

Freelander som er eldre enn 2002-modell er en av få biler jeg IKKE anbefaler å kjøpe, selv om prisene etter hvert har blitt hyggelige. Det er særlig motor og kjølesystemet som er dårlig på disse (1,8-liter bensin) - noe som ofte forårsaker topplokkhavari. I tillegg er det en del kluss med servostyringen, forstillingen og litt krøll med det elektriske er heller ikke uvanlig.

Den er langt fra like pen å se på, men jeg tror allikevel at en Subaru Forester er et mye bedre valg – om du er ute etter god driftsikkerhet. I denne prisklassen bør også en Forester sjekkes litt nøye. Delene til disse bilene er ikke av de billigste. Sjekk: Støtdempere bak, bremser, forstilling, om registerreim er byttet og generell service historikk.

Andre alternativer kan være: Nissan Terrano, Honda CR-V, Suzuki Jimny (bitteliten, men kul...) eller Toyota 4-Runner (disse har ofte gått langt, og sjekk nøye for rust). Eller hva med en Subaru Outback? Ikke SUV, men en høy stasjonsvogn med firehjulstrekk.

Beklager hvis jeg knuste en bildrøm for deg nå – men det finnes heldigvis MYE annet å velge i!

Ønsker deg lykke til med SUV-kjøpet.

Les også: Dette er bruktbilene fra helvete

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: