Kvalitetsundersøkelse: Dette er de minst pålitelige bilene

Her er lista ingen bilprodusenter har lyst til å være på.

Her er fire modeller som ikke gjør det særlig godt i årets pålitelighetsundersøkelse hos amerikanske Consumer Reports. Øverst Cadillac XTS og Ford Escape. Under Nissan Pathfinder og Ford C Max Energi.
Her er fire modeller som ikke gjør det særlig godt i årets pålitelighetsundersøkelse hos amerikanske Consumer Reports. Øverst Cadillac XTS og Ford Escape. Under Nissan Pathfinder og Ford C Max Energi.

Trodde du at kvaliteten på bilene generelt ble bedre år for år.

Slik er det nok dessverre ikke. De siste årene har vi riktignok sett en generell heving av nivået hos de aller fleste merker. Men samtidig blir bilene stadig mer komplekse og avanserte – noe som gjør at det er mer som kan gå i stykker.

En del utstyr er også så avansert at mange eiere i praksis sliter med å forstå og bruke det. Det er en potensiell feilkilde - og naturligvis ikke positivt for bruksopplevelsen.

Forester er best

Amerikanske Consumer Reports står bak noen av de mest omfattende kvalitetsundersøkelsene på bil. De har nå kunngjort sin årlige undersøkelse rundt pålitelighet. 1,1 millioner biler fra de siste ti årene ligger til grunn for denne.

Her er det altså et svært omfattende statistikk-grunnlag.

Den bilmodellen som kommer aller best ut i årets undersøkelse er Subaru Forester. Her skal vi imidlertid se nærmere på bilene som havner i andre enden av skalaen.

... og dette skal være den beste bilen de siste 15 årene

Kompenserte kjøperne

Verst går det med Ford C-Max Energi, som er en såkalt ladbar hybrid. Ford er helt i startfasen med denne teknologien i massemarkedet, og har hatt mye negativ oppmerksomhet rundt den vanlige hybridutgaven av C-Max.

En rekke eiere har stått fram og påstått at fabrikktallene for forbruk er urealistiske.

Til slutt gikk Ford til det skritt å justere opp tallet – samtidig som de kompenserte alle som hadde kjøpt bilen i USA.

Les saken her: Nå får eierne erstatning

Ikke gode nyheter

C-Max Hybrid er for øvrig på fjerdeplass over bilene som kommer dårligst ut i undersøkelsen. Det er naturligvis ikke gode nyheter for Ford at de også har bilen på andreplass, her finner vi nemlig Escape med 1,6-liters Ecoboost-motor, dette er søstermodellen til Kuga som selges på det europeiske markedet.

Og som om ikke det skulle være nok: Ford er også inne på åttende og tiendeplass i undersøkelsen, med henholdsvis Explorer V6 og Taurus turbo.

Ford skal ha en del eksempler på motortrøbbel. Men i hovedsak skal det handle om problemer med det avanserte mulitimediasystemet "My Ford Touch".

En japaner

De japanske bilmerkene gjør det svært bra i andre enden av denne undersøkelsen, men det er en japaner inne blant de ti som gjør det dårligst også.

Det er Nissan Pathfinder. Som for en del andre av bilene som kommer dårligst ut, er det imidlertid her bare tallbakgrunn for en årgang. Det er også en koreansk bil på oversikten over de ti dårligste: Det er Hyundai Genesis coupe, også den bare med historikk fra bare ett år.

Gamle – men gode: De har minst feil etter ti år



Her er bilene som kommer dårligst ut:


1. Ford C-MAX Energi

2. Ford Escape 1.6

3. Mini Cooper Countryman

4. Ford C-Max Hybrid

5. Nissan Pathfinder

6. Volkswagen Beetle

7. Cadillac XTS

8. Ford Explorer V6 4WD

9. Hyundai Genesis Coupe

10. Ford Taurus turbo

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste