Kia Cee'd GT: Barsk sportsbil til gunstig pris

Og du får syv års garanti.

Kia Cee'd GT blir en konkurrent i Golf klassen   som betyr at den skal måle krefter med modeller som har mye lengre tradisjon. Men Kia har i alle fall fått en tøff stylingpakke og kan naturligvis lokke med syv års garanti.
Kia Cee'd GT blir en konkurrent i Golf klassen som betyr at den skal måle krefter med modeller som har mye lengre tradisjon. Men Kia har i alle fall fått en tøff stylingpakke og kan naturligvis lokke med syv års garanti.

Kia er på full fart framover, både i forhold til bredere produktmiks, men også i og med at modellene deres har blitt atskillig mer attraktive de siste årene.

Særlig på design har Kia tatt store skritt opp og fram. Å kapre den tidligere VW- og Audi-designeren Peter Schreyer har vist seg å være en liten genistrek for koreanerne.

Nå kommer de med en liten rakett som ikke utelukkende skal appellere til fornuften, men også følelsene. Sportsbil-følelsene.

Lekket en skisse

Akkurat det er jo ikke hverdagslig kost fra Kia. Og det hyggelige er jo at siden det er Kia får du syv års garanti og i utgangspunktet gunstige priser. Cee'd har en startpris i Norge på bare 203.400 kroner (1,4 bensin, 100 hk).

Prisene på GT-modellen er ikke klare enda.

Sportslige biler er ikke det vi har forbundet med Kia, men nå skjer det ting på dette området også.

Den nye GT-modellen blir tilgjengelig med både tre (Pro Cee'd) og fem dører (Cee'd).

Kia Cee'd GT rett fra siden
Kia Cee'd GT rett fra siden

LES OGSÅ: Kia Sportage: Smart SUV-kjøp

204 hestekrefter

Motoriseringen i de to nye GT-modellene er en ny versjon av Kia sin direkteinnsprøytede GDI-bensinmotor på 1,6 liter.

Motoren har fått forsterkede innvendige komponenter og twinscroll turbolader, som sørger for kraftig økning av effekt og dreiemoment. Ytelsene blir dermed 204 hk, og dreiemomentet er 265 Nm.

Kia Cee'd GT detalj
Kia Cee'd GT detalj

Sportslig karakter

De nye modellene utstyres med seks trinns manuell girkasse, og går fra 0–100 på 7,9 sekunder.

Understell og hjuloppheng er videreutviklet og gir sammen med den nye motoren bilene en mer dynamisk og sportslig karakter.

For å skille seg fra resten av Cee’d-familien vil de nye GT-modellene få eget design på grill, støtfangere med blant annet dypere frontspoiler, 18” aluminiumsfelger, røde bremsekalippere og egne farger.

LES OGSÅ: Kia Cee'd: Presses under magisk prisgrense

Produksjon fra mai

GT-modellene får ny utforming på LED kjørelys, Recaro sportsseter, aluminiumspedaler og andre interiørdetaljer unike for GT-modellene.

Produksjonen av GT-utgavene starter på Kias fabrikk i Zilina, Slovakia, i midten av mai 2013.

Kia Cee'd GT detalj fronten
Kia Cee'd GT detalj fronten

LES OGSÅ: Dette er Kias nyskapende familiebil