Hyundai Santa Fe: Her er en sniktitt på den nye

Her er de første bildene av tredje generasjon Santa Fe.

Den nye Hyundai fronten er på plass også hos Santa Fe som snart skal debutere på bilutstillingen i New York.
Den nye Hyundai fronten er på plass også hos Santa Fe som snart skal debutere på bilutstillingen i New York.

Hyundai Santa Fe har falt litt mellom stolene i sine to første generasjoner. Det er det nok flere årsaker til - men når tredje generasjon nå nærmer seg, får vi etter alt å dømme en bil som kommer til å hevde seg godt mot konkurrentene.

Hyundai bygger nemlig videre på sukessen med familiebilen i40 og tar også med seg flere designelementer over til nye Santa Fe.

Del med Facebook-vennene dine

Mer sporty

Bilen blir adskillig skarpere og også mer sporty i linjene enn dagens Santa Fe. Den nye Hyundai-grillen er på plass og er med på å gjøre fronten mye mer markert og aggressiv enn tidligere.

Hyundai har akkurat sluppet ut to bilder av nykommeren. Bilen skal debutere på bilustillingen i New York om en måneds tid, og enn så lenge vet vi ikke veldig mye om den.

SUV med minst feil og problemer: Her er de 10 beste:

Større suksess

Det er imidlertid stor sannsynlighet for at Hyundai fortsatt vil tilby Santa Fe med syv seter. Det gir den et stort fortrinn overfor mange konkurrenter - og er også med på å skille den fra lillebror ix35.

Sistnevnte har ikke helt blitt den suksessen mange (inkludert oss) trodde før den ble lansert. I utgangpunktet bør Santa Fe ha gode muligheter til å rette på det. Men da forutsetter vi at Hyundai klarer å tilby kombinasjonen diesel og automat til en mer konkurransedyktig pris enn på dagens modell.

SE VIDEO: Slik går det når en nybil krasjer med en 1959-modell

For dyr

Den klatrer nemlig over 600.000 kroner med dette på plass - og da blir den altfor dyr i forhold til konkurrentene.

I praksis konkurrerer Santa Fe mot biler som Mitsubishi Outlander, Honda CR-V og Nissan X-Trail - for å nevne noen. I motsetning til de to siste kan altså Santa Fe leveres med syv seter, men det hjelper ikke når prisen blir for drøy.

Strammere og mer sporty linjer enn på dagens Santa Fe. Dette er det ene av to bilder Hyundai i USA har sluppet ut av nykommeren.
Strammere og mer sporty linjer enn på dagens Santa Fe. Dette er det ene av to bilder Hyundai i USA har sluppet ut av nykommeren.

Les mer om brukt Santa Fe i Brooms store bruktbilguide - her: