Hvor bør jeg dra?

Broom-leseren og hans 10 år gamle sønn skal på bilferie. Kan du hjelpe ham?

Bilferie oppslag
Bilferie oppslag

I et innlegg i kommentarfeltet på en artikkel på Broom.no etterlyser en person som kaller seg "bilmann" tips på hvor han og hans 10 år gamle sønn skal dra på bilferie:

Bilmanns innlegg:

"Ferietips? Jeg og min sønn på 10 år tenkte å kjøre til Italia i sommer. Vi er begge "litt over middels" bil interesserte. Tenkte vi skulle se Venezia, Modena (Ferrari-museet) og gjerne innom Mercedes-museet på vei hjem. Er det noen som har noen gode tips?"

Broom-journalist Ole-Martin Lundefaret svarer bilmann med disse tipsene:

Til Bilman:

Tyskland

Stopp på Prototype-museumet i Hamburg, kanskje Europas beste? (http://www.prototyp-hamburg.de/)

Skal du innom Mercedes-Benz-museet så ville jeg også vurdert Porsche-museet. BMW har også et bra museum.

Ellers er Nürbürgring å anbefale, selv om dere bare finner dere en plass og ser på, og ikke prøvekjører på banen. Spesiell atmosfære rundt hele banen, og i tettstedene rundt. Spesielt Adenau.

Er banen åpen (det finner du ut i kalenderen på www.nurburgring.de) så er det også muligheter for å sitte på med Ring-Taxi. Men dette bør bestilles på forhånd, da det ofte er ventetid.

Ellers er det ofte testkjøring her, og da kan dere se kamuflerte testbiler i levende live, flere år før de kommer til salgs i butikkene.

Dette er ikke akkurat bilferie

Frankrike

I dette tilfellet høres det ut som dere kan bruke Frankrike til transportetappe. Det er veldig bra da motorveiene (Autoroute) holder mye høyere standard her enn i Tyskland.

Men det koster bompenger, så er du advart.

Kjører du nedover i Frankrike kan du vurdere å kjøre til Marseille. Vei N8 går nordover fra Marseille og til racerbanen Paul Ricard. Denne veien er favorittveien til mange av de gamle Formel 1-legendene, og det er her Williams-sjef Frank Williams hadde den bilulykken som gjorde ham lam. Veien er helt rå.

Monaco

Kjører du ned mot rivieraen igjen så tar du sikte på Nice, og kjører kystveien inn i Monaco. Her kan man kjøre hele Formel 1-banen, og det kommer til å gi deg frysninger på ryggen.

10 bilferietips!

Italia

Skal dere til Italia, og Ferrari, så ligger det i Maranello, ikke Modena (men det er ikke så mange milene mellom de to stedene.)

Da kan dere gå på Ferrari-museumet som er VELDIG BRA! Og dere kan sjekke ut testbanen til Ferrari som ligger midt i det lille tettstedet, og håpe at de tester F1 (da hører du det over hele Maranello!)

I Maranello er det to steder å spise som dere bør få med dere. Den ene restauranten heter Cavallino Rampante (steilende hest) og er et vanlig sted for Ferarri-folk å spise (dra innom tildig på dagen for å bestille bord.) Den andre restauranten heter Montana, og denne er overlesset med Ferrari-memrobilia.

Rekker dere kun en av restaurantene velger dere Montana. Og her må/bør dere spise Risotto black and white, som er med balsamico-eddikk som regionen er kjent for.

Når dere først er i Italia så kan dere også vurdere Torino, der Fiat og Bertone holder til. I Modena ligger vel Ducati om jeg ikke husker helt feil, så det bør være et tips for den MC-frelste. Ellers er en dagstur til Venezia et godt tips. Mahogny-båtene som går som taxier er dødslekre hvis motorinteressen også spenner om ting som går på vann.

Ellers er det vel bare å ønske dere god tur - og håpe at tipsene kan komme dere til nytte!

Har du flere tips til "Bilmann" skriv de i kommentarfeltet under!

OBS! For noen er det en liten "bug" i kommentarfeltet som gjør at du må poste kommentaren to ganger før den kommer på trykk. For å spare deg for mye frustrasjon og ergrelse lønner det seg derfor å markere hele kommentarteksten (CTRL+C), slik at du bare kan lime den inn igjen hvis kommentaren din skulle bli borte CTRL+V.)

Hadde du turt å lakkere bilen din slik?