SUV: Hvilken av disse er best?

Dette er et luksus-SUV problem.

3xsuv
3xsuv

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Vi har tenkt å bytte bil til enten Range Rover Sport, BMW X5 eller Audi Q7. Vi har prøvd alle tre men hvilke er best? Mvh. Eivind

Benny svarer:

Hei Eivind!

Dette var da et uvanlig hyggelig bil-dilemma – eller skal vi kanskje si luksus-dilemma. For alle disse tre bilene er jo skikkelige godbiter – på hver sine måter.

Litt vanskelig å gi helt konkrete råd, så lenge jeg ikke vet mer om hvilke egenskaper som er viktige for deg, eller hvilken prisklasse/årsmodell du tenker.

Men siden du vurderer Q7, som jo er en ganske ny bil, så antar jeg at du tenker Range Rover Sport og BMW X5 av relativt ny årgang også.

Det finnes ikke noe fasitsvar på hva som er den beste. Det kommer helt an på hvilke egenskaper som vektlegges. Teknisk kvalitet, annenhåndsverdi, kjøreegenskaper, plass, driftsutgifter, innkjøpspris etc. etc. Gjerne er det en kombinasjon av alle disse - og ikke minst magefølelsen – den styrer de fleste bilkjøp. Her får du i alle fall en kjapp vurdering fra meg:

Audi Q7 er en diiiiiger SUV med plass til både deg og resten av innbyggerne i nabolaget – inkludert deres bagasje. Den har gjerne en sterk 3-liters diesel på 230 hk, som faktisk klarer å være tilstrekkelig til å gi den nok ”dytt” også. Q7-en er naturligvis en dyr bil å fikse på, store og tunge premium-SUV-er er gjerne det. Men på den andre siden har den ingen store, kjente feil og mangler.

BMW X5 av siste modell (E70 – som kom i 2007) byr på betydelig mer plass enn første generasjon. Den gamle (E53) hadde jeg ikke en gang vurdert, Den har gått ut på dato ... Nye X5 har også krefter nok under panseret, de billigste er med 211 hk. Men det er naturligvis mange alternativer om du skulle ønske det. Dette er også en bil med relativt få kjente problemer. Den er ikke like stor som Q7, men den byr på langt mer sportslige kjøreegenskaper.

Range Rover Sport på sin side ER kjent for både mange og dyre problemer. Vi har veeeldig sansen for designet, offroad-egenskapene og ikke minst følelsen å eie en skikkelig luksus-SUV i god, erkebritisk ånd. Den er knalltøff. Dessverre er det mye du må se opp for – og dessverre er motoren, på 184 hk, på langt nær nok til at betegnelsen Sport kan forsvares ... Med mindre du velger en som brenner bensin og har kompressor, da ...

Med dette som utgangspunkt blir det faktisk uavgjort mellom Q7 og X5 denne gangen. Jeg synes Q7 var vulgær da den kom, men nå synes jeg faktisk at den er en ganske kul, stor brukt-SUV. Er kjøreegenskaper viktigere enn plass går du for X5, det er en knallfin bil. Tar du sjansen – så er Range Rover Sport den tøffeste, men den begynner å få litt "2005" over seg, dvs. oppleves litt gammel – i mine øyne. Ellers er det jo noe som heter Porsche Cayenne også ...

Lykke til med ny bil!

LES OGSÅ; Hva lønner seg mest – eie eller leie bil?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse eierne kan få låne superbil – gratis

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: