Her råkjører 23-åringen i 300 km/t

- Jeg så nesten ingen ting og tok bare sjansen.

Del med andre:
Twitter Epost Del Facebook
 

- En ren impulsgreie. Vi satt hjemme en søndag og hadde ikke så mye å gjøre. Kameraten min hadde hjelmkamera, så jeg kom på den «smarte» ideen å kjøre Luleå-Boden så raskt som mulig.

Det forteller en anonym 23-åring til lokalavisen Norrländska Socialdemokraten.

Livsfarlige manøvere

Videoen som viser hans ville ferd nord i Sverige har vakt stor oppsikt. Strekningen på 35 kilometer tar vanligvis rundt en halv time - 23-åringen gjør det på åtte minutter. Det gir en gjennomsnittshastighet på svimlende 260 km/t.

Nå ligger videoen ute på Youtube og her kan vi se den vanvittige ferden. På vanlig landevei, med kveldstrafikken rundt seg - og tidvis med sterkt motlys. 23-åringen gjør en rekke livsfarlige manøvere. Blant annet kjører han forbi tre biler og en buss - på høyresiden.

SE OGSÅ: Her ender den ville ferden

Redselen kom senere

- Jeg så nesten ingen ting og tok bare sjansen.

- Når man kjører i 280 km/t har man ikke tid til å fokusere på noe annet. Redselen kom først senere, forteller MC-føreren, til Norrländska Socialdemokraten.

Politiet etter seg

Han framstår som en angrende synder og innrømmer at han hadde det dårlig med seg selv i flere dager etter at hans mor og far hadde sett klippet. Han fraråder nå andre å forsøke å gjøre det samme - men utelukker likevel ikke at han kan komme til å gjøre det igjen selv.

Det hører også med til historien at 23-åringen flere ganger skal ha hatt politiet etter seg, men de har ikke lyktes å ta ham.

SE OGSÅ: Her er UPs egne skrekkfilmer

- Informasjon fungerer ikke

Daniel Petterson som er sjef for politiets trafikkenhet i Norrbotten uttaler til lokalavisen at de står ganske maktesløse mot ekstremkjøring som dette.

- Informasjon fungerer ikke. Det er som å si at narkotika er farlig. Den første spontane tanken er: Må de legge ut slike ting, slik at andre kan trigges? Det finnes alltid galninger som tror de kan kjøre enda fortere, sier han.

Politiet må kunne identifisere føreren for å kunne straffe han eller henne. Når MC-føreren kjører med sort visir blir dette enda vanskeligere.

TV 2 PLAY: Klikk i videovinduet øverst for å se klippet:

LES OGSÅ: De kjører fra politiet for tiende gang

reklame
 
 
 
– Snakk om å redde dagen til folk
Ford Edge: Stor SUV for de som vil snobbe litt ned
Audi S2: En gang var denne svindyr - men nå ...
Du skal lete lenge etter et smartere bilkjøp
Derfor har dette blitt et mer sjeldent syn
Lei av dårlig skiføre? Sjekk denne!
Chevrolet Silverado Reaper: For deg som virkelig vil være størst
VW Karmann Ghia: Se hva som skjedde med den flotte julegaven
Tre billige med 4x4

reklame