Her får du feriebil for feriepengene

Vi får i snitt 52.000 kroner i feriepenger. De kommer du langt med – bokstavelig talt.

Det er fullt mulig å finne feriebil innenfor et gjennomsnittlig feriepengebudsjett, viser vår lille kikke på Finn.no. Se hva vi fant! (Foto: Montasje / Finn.no)
Det er fullt mulig å finne feriebil innenfor et gjennomsnittlig feriepengebudsjett, viser vår lille kikke på Finn.no. Se hva vi fant! (Foto: Montasje / Finn.no)

Snart er det ferietid igjen. For bare noen måneder siden var det et helt halvår igjen til alt skal være klappet og klart. Nå er det snakk om uker – og mange begynner å få panikk.

Samtidig er det den tiden på året igjen da feriepengene kommer som en gave fra oven. Et beløp som blir mer og mer å regne med for hvert år som går, takket være at vi stadig får flere feriedager som slår lønnsomt ut når de tas med i beregningsgrunnlaget.

Det er ikke for sent

I år får norske lønnsmottagere ifølge Aftenposten rundt 52.000 kroner i feriepenger. Og da er det håp, selv om ferieturen på ingen måte er planlagt ennå – og bilparken strengt tatt tilsier at du burde holdt deg hjemme.

Vi har sett etter bobil-kandidater til feriepenge-pris, og faktisk funnet noen farkoster som, i hvertfall ifølge selgerne, kan bringe deg ut i verden på tur akkurat slik de står. Se hva du tror – og si gjerne din mening i kommentarfeltet under!

Del med Facebook-vennene dine!

1985 Renault Pilote R320, kr. 55.000,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

For å innrømme det med én gang; å finne bil innenfor budsjettet på nøyaktig 52.000 kroner er vanskelig. De til 50.000 forsvinner fort, og neste grense ser ut til å være 55.000 kroner. Men man kan jo prute?

Her er i hvertfall en tradisjonelt utseende og oppbygget bobil med chassis fra Renault, som ser ut til å inneholde det meste man kan trenge. Bilen er riktignok fra 1985 og gir kanskje ikke den helt store kreden på campingplassene nedover i Europa, men skiller seg heller ikke ut.

Se annonsen her:

Vi ser også at den er oppgradert med flatskjerm, GPS, DVD-spiller, gassalarm og ryggekamera, og med EU-godkjenning fra i fjor høst burde forutsetningene være gode for en hyggelig tur.

Les også: Denne campingvognen festes på taket - se hvordan!

1986 Fiat 6510, kr. 55.000,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Er du åpen for litt mer iøyenfallende skyss har du et alternativ i denne bilen, som takket være hvit lakk med lilla dekor vil bli lagt merke til. Arbeidet med å konvertere varebilen til bobil ser også ut til å være gjort på en slik måte at den tåler å bli sett nærmere på.

Se annonsen her:

EU-kontroll fra bare noen uker tilbake virker lovende med hensyn til tilstand, og diverse mekaniske deler oppgis også å være byttet ut nylig. 193.000 kilometers kjørelengde er ikke skremmende på en slik bil, som nok også er bygget for å tåle langt mer vekt enn det campinginnredningen, som er hentet fra en Detlef-vogn, representerer.

Del med Facebook-vennene dine!

Og har du campingvogn fra før som du har gått lei av, så kan det hende selgeren er åpen for å ta den i bytte, også.

Les også: Campingvogn og båt - her får du begge i ett!

1992 Ford Transit, kr. 55.000,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Riktignok 20 år gammel, men likevel nyest i vår lille kavalkade er denne blå Transiten, som gir mye bobil innenfor forholdsvis kompakte mål – om enn ikke akkurat i høyden.

Se annonsen her:

Det høye taket understrekes av selgeren å være fabrikkmontert og ikke klusset med underveis, slik at bilen bør være rimelig sikker i forhold til fuktskader – som er enhver bobil- og campingvogn-eiers store skrekk.

I tillegg loves den å være i god teknisk stand – den er ikke EU-vist tidligere, men skal inn først i 2014, og det kan tyde på at den er importert og dermed vist i forbindelse med registrering ganske nylig.

Les også: Frode importerte villmarkscamperen sin selv

1983 Mercedes-Benz, kr. 50.000,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Er det helt umulig å prute, og budsjettet stopper nøyaktig på snittbeløpet for feriepenger, har vi en liten godbit her. I hvertfall hvis du er av typen som kan skru litt selv, og setter pris på litt gambling.

Se annonsen her:

Mercedesen er nemlig ikke EU-godkjent, og selgeren går ikke akkurat i detalj om hva man bør forvente av utfordringer for å få den gjennom kontroll, og skiltene utlevert igjen. Men med både fortelt, dobbel skiboks og et stort antall medfølgende hjul stiller man i hvertfall sterkt den dagen man får bilen i gang igjen.

Del med Facebook-vennene dine!

Og med sykkelstativ på skapet bak har man uansett alle forutsetninger for å komme seg ut på tur – uansett hva som måtte skje.

Les også: På campingtur med Jeep? Sjekk dette kule tilbehøret!