Her endte det ulovlige bilkappløpet

Førstemann til Hammerfest skulle få 100 000 kroner. Men så ble det bråstopp.

Her endte kappløpet til Hammerfest   i Mo i Rana. (Foto: Victor Leeds Høgseth, ranablad.no/ANB)
Her endte kappløpet til Hammerfest i Mo i Rana. (Foto: Victor Leeds Høgseth, ranablad.no/ANB)

Hvem husker vel ikke kultfilmen Cannonball Run der en rekke biler konkurrerer om å krysse det amerikanske kontinentet først.

Det virker som om denne filmen har inspirert en guttegjeng som dermed ville se hvem som kunne kjøre raskest mulig fra Revetal i Vestfold til Hammerfest i Nord.

Politiet har hele tiden vært på vakt etter råkjørerne og da de var på veg til Trondheim var politiet på plass for å måle hastigheten på deltakerne. Dette resulterte i en avskiltet bil, forenklete forelegg og ett førerkortbeslag. Uansett så kjørte gjengen videre mot målet og lenge var det hemmelig hvor de oppholdt seg. Rana Blad fikk tips om at de hadde overnattet i Rana og tok turen for å få en liten prat med arrangørene.

Avlyser løpet

Utenfor Meyergården hotell står bilene linet opp, men det er ikke biler i hundretusenkronersklassen. Volvo 740, Mazda 626 og gamle Mercedeser er det guttegjengen bruker i kappløpet.

Ifølge arrangørene blir Rana den siste plassen der gutta måler krefter langs landevegen. Nå er det slutt.

– Jeg kan gi en kort og anonym kommentar. Vi avlyser løpet her og nå og beklager at enkelte av oss har brutt fartsgrensen med de følgende det har fått. Vi tilbakebetaler startavgiften til alle deltakerne og det blir derfor ingen premiepott for å komme raskest til Hammerfest. Vi er en guttegjeng som gjorde dette for å ha det gøy, men vi skal nå kjøre rolig resten av vegen. Vi gleder oss til å se Nord-Norge, sier en av arrangørene.

Følger med

Politiet er fornøyde med at kappløpet avlyses, men vil fortsatt følge med.

– Det er selvfølgelig positivt at de nå gir seg og vi ønsker dem en fornøyelig tur videre mot Hammerfest. Så lenge de overholder lover og regler så har de jo lov til å kjøre. Når det er sagt så skal de vite at vi har folk på vegen som følger med hvis de plutselig bestemmer seg for å gasse på igjen, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Roger Andersen.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos ranablad.no - klikk her

LES OGSÅ: Konkurrerer om 100 000 kroner i illegalt billøp