Hemmelig kode avslørt - pass på bilen din!

Audi, Porsche og Bentley spesielt utsatt.

Nylig klarte tre krypteringseksperter å knekke en hemmelig kode som kan låse opp biler i VW konsernet, blant annet Porsche, Audi og Bentley. Nå vil de offentliggjøre funnene sine   mens VW konsernet forsøker å stoppe dem.
Nylig klarte tre krypteringseksperter å knekke en hemmelig kode som kan låse opp biler i VW konsernet, blant annet Porsche, Audi og Bentley. Nå vil de offentliggjøre funnene sine mens VW konsernet forsøker å stoppe dem.

Moderne biler er blitt så teknisk avanserte at det ikke lenger er dirking av nøkkel eller knusing av et vindu som er den mest effektive måten å stjele dem på.

Nylig klarte tre krypteringseksperter å knekke en hemmelig kode som kan låse opp biler i VW-konsernet, blant annet Porsche, Audi og Bentley.

Nå vil de publisere resultatet - mens VW-konsernet naturlig nok forsøker å hindre dette, melder automotosport.se.

LES OGSÅ: Tyverisikre BMWer er sportløst borte

Knekt koden

I følge automotorsport.se bruker en rekke bilfabrikanter en algoritme som heter Megamos Crypto for å kryptere signalene som sendes mellom bilen og nøkkelen.

Det er krypteringsekspert Flavio Garcia, som jobber ved University of Birmingham, som sammen med to kolleger har klart å knekke denne koden.

I praksis vil det gjøre dem i stand til å åpne biler uten nøkkelen.

Bentley Continental GT W12 Le Mans Edition.
Bentley Continental GT W12 Le Mans Edition.
Porsche 911 Turbo S.
Porsche 911 Turbo S.

LES OGSÅ: Biltyvene stakk av med baksetet

Har rett til å se svakheter

De har altså tenkt å publisere resultatet. Det vil i tilfelle gjør de tre nevnte bilmerkene langt mer utsatt for kriminelle og hackere.

VW-konsernet mener at studien bør publiseres uten den faktiske koden - for å hindre at kriminelle med høy IT-kunnskap skulle kunne bruke denne informasjonen til å stjele biler.

Garcia og co mener på sin side at bileierne har rett på å se svakhetene i sikkerhetssystemet de stoler på.

LES OGSÅ: Dette er en gave til biltyvene