Genesis: Dette kan bli et nytt luksus-merke

Klarer du å se hvem det kommer fra?

Nå heter den Hyundai Genesis   men fra neste år er navnet kanskje bare Genesis.
Nå heter den Hyundai Genesis men fra neste år er navnet kanskje bare Genesis.

Hyundai-konsernet er voldsomt på offensiven og nå er de i gang med å tørke støvet av en plan som opprinnelig ble skrinlagt da finanskrisen skyllet over verden for noen år siden.

Det handler om å utvikle en egen merkevare som skal brukes på Hyundais største og dyreste modeller. I første omgang i USA, men hvis det blir en suksess: Sannsynligvis også i flere andre markeder.

Del med Facebook-venne dine

Lexus-suksess

Oppskriften kjenner vi blant annet fra Lexus, som er Toyotas luksusmerke og som har blitt en stor suksess.

I første omgang er det tenkt at luksusbilen Equus og storbilen Genesis, både som sedan og coupe, skal inngå i den nye modellfamilien. Og planen er i så fall å bruke Genesis som modellnavn for dem alle, med en modellbetegnelse bestående av en bokstav og et tall i tillegg.

LES TESTEN: Vi har kjørt Genesis – i Tyskland.

Fra 2013?

– Det pågår en diskusjon i selskapet med dette utgangspunktet: Selger vi flere premium-biler ved å bruke Hyundai-logoen på dem – eller gjør logoen at vi selger færre biler enn vi kunne gjort, sier Hyundai-sjef Dave Zuchowski, til bransje-nettstedet autonews.com.

Noen endelig avgjørelse skal ikke være tatt, men timingen vil være god neste år – i og med at begge Genesis-utgavene da skal få en facelift.

LES DUELLEN: Hyundai ix35 mot VW Tiguan

Ikke egne forhandlere

Det skal ikke være planer om å selge Genesis-modellene hos egne forhandlere, slik Lexus og flere andre japanske luksusmerker gjør i USA.

Der selger Honda flere modeller under Acura-navnet – mens Nissan har suksess med sitt premiummerke Infiniti. Det er ventet at Hyundai vil legge Genesis noe under disse i pris, og i tillegg utstyre bilene med omfattende utstyrspakker.

Dette er storbilen Hyundai Equus - den vil bli flaggskipet i
  en ny modellserie under Genesis-navnet.
Dette er storbilen Hyundai Equus - den vil bli flaggskipet i en ny modellserie under Genesis-navnet.

LES OGSÅ: Her er en Hyundai for direktørene