Frykter det er tuklet med veggen på varebilen

Og det kan bli kjempedyrt - selv om man er i god tro.

zafira bakfra
zafira bakfra

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny har lest svaret du har gitt til han som har varebil med skillevegg han ikke er sikker på om står riktig plassert. Jeg er i samme situasjon. Også jeg har kjøpt bilen brukt (for ett år siden) av en bruktbilforhandler. Dette er en Opel Zafira og jeg stusset litt først da jeg leste at de skal være så veldig trange foran når de er registrert som varebiler. Det er nemlig ikke min bil. Jeg er selv 182 cm på strømpelesten og jeg sitter godt i Opelen.

Kan ikke se noen merker etter om veggen er flyttet, men det er kanskje ikke så interessant. Jeg ser du svarer at det vil være mitt ansvar om veggen er flyttet selv om det ikke er jeg som har gjort det, kan det virkelig være så strengt? Jeg har forsøkt å måle i varerommet, men er litt usikker på hvordan jeg egentlig går fram med dette. Hvor måler jeg for eksempel fra? Håper du kan svare på dette også. Vennlig hilsen Kristiansen.

LES OGSÅ: Se opp for varebilfella

Benny svarer:

Hei Kristiansen. Jeg skjønner at dette er et spørsmål som engasjerer flere og at det ikke er hyggelig å tenke på at man kanskje kjører rundt i en bil der ting ikke er på stell.

Først: Det er dessverre ingen tvil om at det er du som bileier som er ansvarlig for dette. Det hjelper ingen ting å skylde på tidligere eiere, det prinsippet ville jo uansett vært ganske umulig å håndheve.

Som sagt vil jeg anbefale å prøve å finne en tilsvarende bil og prøvesitte i. Du kan også måle og sjekke om det er plass til "statskassa" i varerommet med skilleveggen montert slik den er i dag: Denne kassa er altså 140 cm lang, 90 cm dyp og 105 centimeter høy.

Skjønner godt at du kan være i tvil om hvordan du måler. Jeg vil derfor anbefale at du tar med deg bilen til en Trafikkstasjon og ber om hjelp der. Jeg kjenner ikke praksisen på hvordan de eventuelt forholder seg til det, men håper fornuften vil telle sterkere enn prinsippene hvis du kommer med bilen og forklarer problemstillingen.

Jeg ville i alle fall ikke tatt sjansen på å kjøre med en bil jeg ikke var sikker på om fulgte kravene eller ikke. Til det er konsekvensene fort for store - og ikke minst kostbare.

LES OGSÅ: Flytter du denne kan det koste mange hundre tusen

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du synspunkter eller innspill? Bruk kommentarfeltet under: