Ford Tourneo Custom: For de virkelig store familiene

Bil for dine, mine og våre barn? Kanskje er dette løsningen.

Ford Tourneo_dashboard[1][1
Ford Tourneo_dashboard[1][1

Med noen få, hederlige unntak er praktiske biler beregnet på transport av mange mennesker en ganske begredelig affære.

Ofte er ”varebil med seter”-faktoren påtakelig, selv om man etter beste even forsøker å ”dekke til” det verste med tepper, armlener på setene, navigasjon og litt annet stasj for å få oss til å glemme opphavet.

Personbil-appell

Utseendet på nye Ford Tourneo Custom Concept avslører fort at dette i hovedsak er bygget som varebil, men Ford lover en rekke funksjoner som skal gi mer personbil-faktor enn de fleste konkurrentene klarer.

Dette inkluderer et helt nytt førermiljø og atmosfære og kvalitetsmaterialer som skal matche en moderne, flerseters personbil.

Del med Facebook-vennene dine

Ford-Tourneo_front
Ford-Tourneo_front

Konseptet viser også en rekke smarte innovasjoner, inkludert multijusterbare og uttakbare seter, avansert SYNC-stemmestyring med Nødassistanse og nyeste Ford ECOnetic Technologies.

Les også: Denne Forden er USAs mest solgte bil

Ny generasjon av Ford nyttekjøretøy

Tourneo Custom Concept varsler også ankomsten av en helt ny generasjon Ford-nyttekjøretøyer, som vil bli lansert i løpet av 2012.

Tre motorer på henholdsvis 100 , 125 og 155 hestekrefter vil være tilgjengelige. Alle er samme 2,2-liter Duratorq TDCi. Foreløpig får alle versjoner 6-trinns manuell girkasse og forhjulsdrift.

Ford-Tourneo_bakfra
Ford-Tourneo_bakfra

Modellutvalget vil inneholde et bredt utvalg av karosserityper og to akselavstander - altså kort og lang - som åpner for ekstra passasjer- eller bagasjeplass etter behov.

Les vår test av nye Ford Focus her:

Helt ny plattform

Blant nyhetene Ford trekker fram er:

– ECOnetic Technologies for lave CO2-utslipp, dette inkluderer Auto-Start-Stop og regenerativ lading.

– SYNC stemmestyring av mobiltelefoner og musikkspillere koblet til bilen og nødassistanse – der SYNC selv vil kontakte en offentlig alarmsentral dersom bilen involveres i en ulykke, og automatisk angi bilens lokalisering

– Avansert beskyttelsessystemer for sjåfør og passasjerer

– Ryggekamera

– Filskiftevarsling og Føreroppmerksomhetsovervåkning – som varsler sjåføren dersom det er tegn på at vedkommende er i ferd med å falle i søvn

Fleksibel

I tillegg skal interiøret være fleksibelt. Setene kan snus, felles ned eller enkelt tas ut for best mulig utnyttelse av kombinasjonen sitteplass og bagasjeplass.

VW Caravelle er nok den største konkurrenten til Ford-nyheten her hjemme. Ford Transit Tourneo Concept debuterer på Genève-utstillingen som åpnet dørene denne uken.

Les vår test av Ford S-Max her: