Fjerde, femte og sjettegir gis bort - grunnet dårlig veistandard

Trond Viggos annonse ble stoppet - men fikk mange reaksjoner. Les mer her:

Trond Viggo Vestby har fått utrolig mye respons på sin humoristiske vri på klagen over dårlig vegstandard. Han annonserte at han ville gi bort fjerde, femte og sjettegiret på bilen. (Foto: Gro E. Hammerstad, hadeland.net/ANB)
Trond Viggo Vestby har fått utrolig mye respons på sin humoristiske vri på klagen over dårlig vegstandard. Han annonserte at han ville gi bort fjerde, femte og sjettegiret på bilen. (Foto: Gro E. Hammerstad, hadeland.net/ANB)

Telefoner, tekstmeldinger og e-post fra kjente og ukjente har dumpet inn hos Trond Viggo Vestby etter at han la inn sin spøkefulle annonse.

Det til tross for at annonsen naturlig nok ble avvist av nettstedet rett etter helga, fordi det ikke var en reell annonse. Men Vestby har lagt ut link til annonsen på sin Facebook-side, og den som klikker på den, vil fortsatt finne spøkefuglens annonse. Mandag kveld registrert han 6.000 klikk på annonsen.

Kjenner seg igjen

- Se her, sier Vestby og viser fram en av de mange tekstmeldingene han har fått.

«Gratulerer med den fornuftigste annonsen på Finn på lang tid. Hilsen Øyvind fra Hamar»

- Jeg kjenner ikke noen Øyvind på Hamar, men jeg tror folk over hele landet kjenner seg igjen når det kommer til dårlige veger, sier Vestby og påpeker at vegstandarden i Norge blir dårligere og dårligere, samtidig som vegavgiftene øker.

- Det finnes mange dårlige veger rundt i landet, sier han.

Annonsen ble avvist på finn.no - men her kan du lese annonseteksten:

Del med Facebook-vennene dine

Bare i utlandet...

I annonsen forklarer Vestby videre at girene er veldig lite brukt, og at sjette gir aldri har vært i bruk.

- Disse skal bort, da det er veldig irriterende å vite at de snart kun kan brukes i utlandet. Der vegstandarden tilsier at de kunne vært brukt, er det nedsatt hastighet eller fotobokser så tett som et stakittgjerde, skriver han.

Om noen lurer på hvor Vestby bor, så er det ved Kanadavegen, vegen som går fra Jevnaker kirke til Olimb.

Bussene nekter å kjøre

Vegstrekningen er ikke akkurat noen autostrada i vårløsningen, og en fart på 30 kilometer i timen er nesten i meste laget på enkelte strekninger.

En annen vegstrekning i Jevnaker har også fått behørig omtale på grunn av den dårlige standarden. Det er vegen gjennom Sognsbygda. Der nekter busselskapet å kjøre.

- Det var faktisk en kompis som er derfra som satte meg på ideen til annonsen på Finn da han sa at vegen var så dårlig at han kunne selge de øverste gira på bilen sin, humrer Vestby.

Han tror ikke Kanadavegen er stort bedre på enkelte strekninger.

Bedre med grusveg

Vestby mener noe av årsaken til at vegen er blitt så dårlig, er at det er gjort for dårlig grunnarbeid når det ble lagt fast dekke.

- Det er asfalt på noen strekninger. Der er det ikke så verst. Men der det er Otta-dekke er det helt håpløst. Det er brukt penger på noe en trodde skulle bli bedre, men det blir jo bare verre, sier Vestby og mener det nesten hadde vært bedre med grusveg.

- Da kan du i alle fall skrape ned hullene. Der det er fast dekke går ikke det, fordi det blir harde kanter rundt hullene, påpeker han.

I likhet med beboerne langs vegen i Sognsbygda venter også beboerne langs Kanadavegen på vinter, for da forsvinner hullene.

Du kan lese mer om bil og trafikk på hadeland.net - her:

Her er det virkelig ille - hvor er egentlig veien?!?