Finn-svindler fikk betinget fengsel

Justerte kilometerstand og lurte til seg penger.

Mange bruker bruktbilannonser til å drømme seg bort   og da er det nok også lett å bli revet med. Det kan være kjedelig for selgerne.
Mange bruker bruktbilannonser til å drømme seg bort og da er det nok også lett å bli revet med. Det kan være kjedelig for selgerne.

Aust-Telemark tingrett har dømt 25-åringen til betinga fengsel i 60 dager, med ei prøvetid på to år, melder ta.no.

En av de fornærmede i saken fortalte at han i oktober 2008 fant en annonse med fire strøkne felger og dekk på finn.no til en rimelig penge.

Den fornærmede overførte 3.000 kroner til 25-åringens konto, men dekkene og felgene så han aldri noe til. I retten erkjente 25-åringen erstatningsansvar i saken, og han er også dømt til å betale den fornærmede 3.000 kroner i erstatning.

LES OGSÅ: Så lett er det å jukse med km-standen

Lurte bilkjøper

En annen fornærmet forklarte i retten at han i desember i fjor så en annonse for en iPhone 4 på Finn.no. Den fornærmede overførte 4.200 kroner til 25-åringens konto, men mobilen så han aldri noe til. 25-åringen forklarte i retten at han ikke kan noe for at posten hadde rotet bort pakka i julerushet.

Retten tror ikke på 25-åringens forklaring, og han er også dømt til å betale 4.200 kroner i erstatning til den fornærmede.

En annen mann som ble lurt kjøpte en 93-modell Volksvagen Passat av 25-åringen. Bilen var annonsert på Finn.no med en oppgitt kilometerstand på 181.000.

LES OGSÅ: Hvordan finner jeg ut om det er jukset med km-stand på bilen min?

Bilkjøperen ante ugler i mosen da registerreima røk to uker etter kjøpet, i tillegg til at han oppdaget noen riper på dashbordet. Bilkjøperens forsikringsselskap fant så ut at bilens kilometerstand var på hele 340.000 da den ble kjøpt av den tiltalte 25-åringen.

25-åringen forklarte i retten at han før salget hadde bytta instrumentpanelet, men at han ikke hadde til hensikt å lure kjøperen. Retten mener imidlertid at 25-åringen bevisst tiet om endringa av kilometerstand.

Del med dine Facebook-venner

Truende telefoner

Foruten bedrageriene er 25-åringen dømt for å ha oppført seg ufint i fylla på Bergbys på Myren i Skien en aprildag i fjor, samt for å ha ringt inn flere trusler til en ansatt i If skadeforsikring.

Begge disse forholdene erkjente 25-åringen straffskyld for. 25-åringen er videre dømt for å ha stilt seg i veien for to politibetjenter. I tillegg er han dømt for å ha forsøkt å stanse en annen bilist, som han mente hadde kjørt uforsvarlig.

I formildende retning har retten lagt vekt på at tiltalte har erkjent straffskyld for noen av forholdene, og at noen av sakene er blitt gamle.

I straffskjerpende retning er det lagt vekt på at 25-åringen er dømt sju ganger tidligere.

Ler mer om bil og motor fra Telemarksavisa her.