Fikk ny bil - men ikke av Audi

Bildene av Peters innfrosne Audi ble verdensberømte - og innbringende for ham.

ISBIL: Forbipasserende stoppet opp da de så den isbelagte Audien som stod parkert på Manhattan i New York. (Foto: Seth Wenig/Ap)
ISBIL: Forbipasserende stoppet opp da de så den isbelagte Audien som stod parkert på Manhattan i New York. (Foto: Seth Wenig/Ap)

Oppmerksomhet kan være verdt mye penger. Ikke minst i USA.

Det har Peter Helfer fra New York fått merke. Han, og særlig Audien hans, ble berømt over natten da en hovedvannledning sprang lekk midt i gaten der bilen var parkert i East Village på Manhattan. Gaten ble oversvømt, vannspruten fra passerende biler traff Audien, og etter to dager med synkende temperatur var den innkapslet i et seks tommer tykt islag.

Ble verdensberømt

Dette skjedde for tre uker siden. Og bildene av den innfrosne bilen, som ingen helt visste hvordan de skulle få ut av "katastrofeområdet", gikk verden rundt.

Også på TV 2 kunne du se en reportasje om isbilen:

Bilen ble reddet ut, på et vis. Fremdeles til stor interesse fra fotojournalister og TV-team. Og den uheldige bileieren måtte etter hvert konstatere at A3 Sportbacken hans hadde fått noen skader under den ikke helt planlagte innfrysningen.

Peter fikk etter hvert hjelp av arbeiderne som kom til for å grave opp gaten og få skikk på vannlekkasjen. De var også avhengige av at han fikk vekk bilen for at de skulle få gjort jobben sin.

Under prosessen ble bakruten knust, men å få hakket bilen løs fra selve gaten gikk tilsynelatende greit, ved hjelp av et spett. På samme måte ble det også laget sprekker i isen rundt hjulene, slik at den til slutt kunne kjøres vekk for egen maskin.

En dags arbeid med spett

Etter å ha hakket, skrapt og brukt propanbrenner for å få bilen løs, og vinduene såpass rene for is at det var forsvarlig å kjøre, rullet han avgårde - og rett til nærmeste Audi-verksted for tining og nødvendige reparasjoner. Da var det blitt godt utpå ettermiddagen, og et stort pressekorps jublet og heiet på ham da han endelig kjørte avgårde.

Det var sikkert godt å komme seg derfra, ikke minst for å slippe flere spørsmål og kommentarer fra de som til enhver tid sto og kikket på.

Helfer forteller til Jalopnik.com om de utroligste kommentarer: Noen intetsigende, som "oj, er det bilen din?" og "hvordan har du tenkt å få den løs". Andre med velmenende løsninger som "har du ikke litt salt du kan strø over den?" eller "få en eller annen til å kjøpe med seg slike klortabletter som smelter snø fra Home Depot".

Og kanskje mest irriterende; spørsmål som "hvorfor har du knust bakvinduet ditt?" og - selvsagt - "hvorfor i all verden parkerte du der?"...

LES OGSÅ: Gjett hvorfor denne selges

En lykkelig slutt...

Ti dager senere var bilen reparert, og regningen tyder på at det såvisst hadde gått med langt mer enn en bakrute. 7.300 dollar kostet moroa, og dermed lå det an til et spennende forsikringsoppgjør med typisk amerikanske ingredienser som et søksmål mot alt fra det offentlige vannverket til værgudene.

Men like typisk amerikansk var også det som skjedde, og som reddet dagen og sikkert også året for den uheldige Audi-eieren:

Dagen før han skulle hente bilen fikk han en telefon fra bilforhandleren Inifinti of Manhasset på Long Island. De tilbød seg å ta Audien fra 2008 i bytte for en splitter ny Infiniti G37x.

Helfer grep selvsagt sjansen - A3en har trolig en markedsverdi på rundt halvparten av den nye bilens pris på rundt 40.000 dollar, og hos Infiniti-forhandleren er man selvsagt også meget tilfreds med PR-stuntet.

"Kjendis" på bruktbilmarkedet?

- De gjør jo i grunnen det Audi burde gjort, sier Helfer til New York Post.

Kanskje kan de også ta igjen litt av utlegget ved å legge på prisen når de selger A3en som bruktbil. "The Isicle Audi" har jo blitt en kjendis i seg selv. Og slikt selger.

Spesielt i USA...

Del med vennene dine på Facebook

Plaget av bil-frost? Her er førstehjelp fra Benny:

Verdensberømt ex-Audi-eier Peter Helfer mottar nøklene til sin splitter nye Infiniti G37x fra executive manager David J. Fine på Infiniti of Manhasset, Long Island.   (Foto: Infiniti / Manhasset,)
Verdensberømt ex-Audi-eier Peter Helfer mottar nøklene til sin splitter nye Infiniti G37x fra executive manager David J. Fine på Infiniti of Manhasset, Long Island. (Foto: Infiniti / Manhasset,)