Er dette Norges heftigste bilstereo?

Vinneren kåres på Broom-festivalen i helgen

Bilstereo
Bilstereo

Tonene fra Michael Jacksons «Thriller» kan knapt bli klarere enn i Volvoen til Simen Arnesen. Særlig mye høyere trenger de heller ikke bli.

– Anlegget gir god lyd nå. Jeg er rimelig fornøyd, konstaterer 27-åringen fra Nes beskjedent når Romerikes Blad er på besøk.

– Aldri ferdig

Etter mange måneder og år med ombygging av bil og stereoanlegg skulle det vel egentlig bare mangle om man ikke var rimelig fornøyd.

– Men jeg blir nok aldri helt ferdig. Finner alltid noe som kan forbedres eller gjøres annerledes, fortsetter Arnesen.

Ingen dørhåndtak

Elektrikeren kjøpte bilen i 2005 som en standard Volvo S40 2.0 Turbo – 1998-modell. Nå er det ikke mye som minner om bilens svenske opprinnelse lenger.

Utvendig har bilen fått nye egenlagde støtfangere, forlenget panser, nye lykter, to spoilere, store felger, sideskjørt, tofarget spesiallaget lakk og en hel masse annet.

 Simen Arnesen har lagt ned noen tusen arbeidstimer! (Foto: Brede Høgseth Wardrum, rb.no)
Simen Arnesen har lagt ned noen tusen arbeidstimer! (Foto: Brede Høgseth Wardrum, rb.no)

I tillegg har Arnesen også fjernet (!) alle de utvendige dørhåndtakene, for å gi bilen en glatt og ren stil.

– Nå styres dørene via fjernkontroll, forteller den stolte bileieren.

Våpenskjold i taket

Innvendig er bilen heller ikke til å kjenne igjen. De trauste, men gode Volvo-setene er byttet ut med fire fullblods bøtteseter. Dashboard, dørpaneler og tak er heltrukket med svart og hvitt skaitrekk.

I det kritthvite taket har Simen faktisk fått preget inn familiens våpenskjold. Ja, du leste riktig:

– Bestefaren min holder på med slektsgransking. Og han fant ut at en kar med navn Tordenstjerne, som for mange år siden visstnok eide det meste i Drammens-området, var i slekt med oss. Tordenstjerne hadde et eget våpenskjold, og det tenkte jeg kunne passe i taket på bilen. Nå er det faktisk taket noe av det jeg er mest fornøyd med på bilen, forteller Simen.

Kvaliteten avgjør

I tillegg til den enorme bilinteressen er Arnesen opptatt av god lyd. Som nevnt er stereoanlegget i bilen helt i Norges-toppen på lydkvalitet.

I helgen skal han konkurrere i NM-finalen i Broomlebass på Hellerudsletta. Her skal en jury vurdere lyden i stereoanlegget i en rekke biler. I klassen til Simen er det imidlertid ikke slik at den som kan spille høyest er den som vinner.

– Juryen vurderer lyden med sine egne ører. Det er ingen desibelmåling som avgjør. De hører etter om lyden er pen, rett og slett. I tillegg vurderer de installasjonen av stereoanlegget i bilen. Dette skjer etter fastlagte kriterier som er enten oppfylt eller ikke – her er det altså ikke bruk av skjønn, forklarer 27-åringen.

– Hva er god og pen lyd for deg?

Avansert stereo (Foto: Brede Høgseth Wardrum, rb.no)
Avansert stereo (Foto: Brede Høgseth Wardrum, rb.no)

– Hehe, det var det da. Jeg synes det er fint når all lyden fra alle høyttalerne treffer deg samtidig, og når lyden har en naturlig klang i seg, sier Arnesen.

– Ganske basic

Volvo-entusiasten regner med å ha kostet på bilen sin over 200.000 kroner, men påpeker at det dyreste ikke alltid er det beste.

– Stereoanlegget mitt er ganske basic, og ikke av de dyreste som finnes. Men jeg synes det er bra. Det som er spesielt er at jeg har en lydprosessor som gjør at jeg kan styre hver enkelt høyttaler og kan finjustere, forklarer Simen.

Favorittmusikken som spillespå anlegget er fra Michael Jackson, fordi musikken hans er så detaljrik. Perfekt for Simens bil.

Se video: Av Simen og bilen hans på rb.no – klikk her: