Du kan spare flere tusenlapper på vinterdekkene

I dette markedet er det fortsatt store prisforskjeller.

Dekkmarkedet er fortsatt preget av store prisforskjeller, du kan spare mye penger hvis du er litt bevisst og sjekker rundt før du kjøper.
Dekkmarkedet er fortsatt preget av store prisforskjeller, du kan spare mye penger hvis du er litt bevisst og sjekker rundt før du kjøper.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Når jeg kikker ut vinduet her ser jeg at det veldig snart er på tide å kjøpe nye dekk til bilen. Vinterdekkene mine hadde sin siste sesong i fjor, hadde egentlig tenkt å kjøpe nye dekk da jeg byttet over, men så var det så mye annet å bruke pengene til da. Har skjønt at det er store prisforskjeller på dette.

Jeg skal ikke ha noen ekstreme dekk, men har stor firehjulstrekker (Pajero) med ganske røslig dimensjon. Har du noen gode råd til hvordan man gjør best kjøp på dekk og ikke blir "lurt" til å betale mer enn nødvendig for dem? Dumt å kjøpe hos bilforhandler? På forhånd takk!

Benny svarer:

Hei du! God tematikk om dagen dette, nå er det mange som skal ut og kjøpe dekk! Akkurat det gjør at du ikke skal forvente de helt store tilbudene eller kampanjeprisene akkurat nå. For vinterdekkenes del er nok våren og sommeren bedre timing for sånt.

Men når det er sagt: Ja, det er til dels store prisforskjeller i dette markedet og velger du "feil" kan du risikerer å bruke flere tusenlapper ganske unødvendig. Mye tøffere konkurranse de siste årene har riktignok jevnet ut prisene ganske mye, men fortsatt er det overraskende store forskjeller ute og går.

Bilforhandlere tar seg ofte veldig godt betalt for nye dekk. Det er nok ofte litt slik at bilen "er det likevel" og at det er veldig praktisk og greit å få skiftet dekk i forbindelse med andre gjøremål. Da er man kanskje ikke så kritisk til prisen ... Det er det nok en del som utnytter.

LES OGSÅ: Her er vinnerne i årets første dekktest

Ikke på en snødag ...

Mitt råd er at du først ser litt på årets dekktester og bestemmer det for et par-tre merker du har lyst på. Så kan det være veldig lønnsomt å ta noen telefoner og sjekke litt rundt på nettet hva du må betale for disse. Du vil nok fort oppdage at prisene varierer sterkt. Det er også viktig å be om komplett pris, altså med dekkene montert på felg, avbalansert og på bilen. Da risikerer du ikke at det plutselig dukker opp noe ekstra i tillegg til avtalt pris.

Det er også absolutt lov å prute litt i dette markedet. Når du har innhentet flere priser, kan du godt ta en telefon tilbake og fortelle at du har fått et bedre tilbud fra en annen – og spørre om de er interessert i å gi deg en ny pris. Du kan jo ikke få annet enn et nei.

Bare et lite råd til slutt: Ikke gjør dette på en av de første snødagene. Da er det som regel kaotisk og veldig travelt hos de fleste som driver med dekk. Jeg ville tatt sjekkrunden så fort som mulig. Lykke til!

Tips og gode råd – her finner du Brooms egen dekkskift-seksjon

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Begge er vinterdekk – bare det ene er forbudt

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: