Denne bilen var vi mest nysgjerrig på i 2013

Mest lest av alle biltestene på broom.no. Se hvilken bil det er:

Slik er vi ikke vant til å se den   men denne bilen kan faktisk brukes til løpskjøring også.
Slik er vi ikke vant til å se den men denne bilen kan faktisk brukes til løpskjøring også.

Biltester er et av de viktigste stoffområdene her på broom.no. I løpet av et år tester vi et hundretall biler – alt fra de minste og billigste nybilene på markedet, og til rådyre drømmebiler.

Den mest leste biltesten på Broom i 2013 er ingen av delene.

Den er ikke liten eller billig – og drømmebil vil nok svært få finne på å kalle den.

Har en forklaring

Da skal vi ikke holde deg på pinebenken lenger, men avsløre hvilken bil det er snakk om. Årets mest leste biltest på broom.no er testen av Toyota Proace!

Og ja – vi stusset litt selv da vi gikk gjennom alle tallene. Men slik er det altså – og etter å ha fått tenkt oss litt om, tror vi at vi har en forklaring:

Erstattet bestselger

– Denne testen har hatt usedvanlig lang "levetid". Den ble lest av veldig mange da vi først la den ut – og etterpå har den vært en stor slager på Google.

Slik ser Proace ut når den kjøres i BTVC, British Touring Van Championship.
Slik ser Proace ut når den kjøres i BTVC, British Touring Van Championship.

Dessuten er det nok ikke så veldig mange her hjemme som har testet den. Derfor: Hvis du skriver inn "test Proace" i søkefeltet hos google – da havner du på Broom og vår test. Og det har svært mange gjort i 2013, sier Brooms bilekspert Benny Christensen som er mannen bak testen.

– Proace erstattet jo tidenes mest solgte varebil i Norge, nemlig Hiace. Den er aktuell som firmabil for veldig, veldig mange. Og da er de naturligvis nysgjerrige på å få vite mest mulig om den, legger Benny til.


Toyota Proace er en stor hit på broom.no i 2013. (Foto: Benny Christensen)
Toyota Proace er en stor hit på broom.no i 2013. (Foto: Benny Christensen)


2.000 biler i året

Snart skal du få vite hvilke tester som dukker opp bak Proace på mest lest-listen – men først Bennys konklusjon om bilen:

Nye Proace er en langt mer moderne, støydempet og komfortabel bil enn forgjengeren.

Slik sett har hoppet etter Wirkola vært vellykket. Det er lenge siden han hoppet sist. Det er også lenge siden Hiace var en ny bil.

Det mange spør seg om er om kvaliteten virkelig er på Toyota-nivå. Ja – mener Toyota selv. De har allikevel ikke tro på at de skal selge like mange av Proace som de gjorde av Hiace.

Rundt 2.000 biler i året regner de med. Det er omtrent halvparten av hva Hiace solgte i et godt år. Toyota har allerede en stor kundebase som vet å verdsette salg- og serviceapparatet de har tilbudt i årevis. Akkurat det kan vise seg å være viktig når de skal gjenerobre varebilmarkedet.

Klikk her for å lese hele testen av Proace

Nr. 2: Volvo V60 AWD


Været var helt perfekt for en skikkelig test av Volvo V60 med firehjulstrekk. Her fikk den virkelig  vise hva den dugde til.  (Foto: Benny Christensen)
Været var helt perfekt for en skikkelig test av Volvo V60 med firehjulstrekk. Her fikk den virkelig vise hva den dugde til. (Foto: Benny Christensen)

Det var virkelig vinter da Broom-Benny (ja, han igjen!) var ute og testet Volvos nye familiestasjonsvogn med firehjulstrekk.

Slik sett naturligvis helt perfekte forhold for å teste en bil som denne: Snø, glatte veier og generelt utfordrende tilstander på veien. Ikke helt overraskende taklet Volvoen det på en veldig bra måte:

Og Broom-leserne kastet seg over testen som starter slik:

Kjøreglad med 4x4

Dette er Volvoen for deg som vil ha en moderne, kjøreglad bil med firehjulstrekk uten å måtte kjøre SUV.

Modellen heter V60 AWD, og kan vel beskrives nærmest som en slags kloning av den alminnelige Volvo V60 og SUV-suksessen XC60 – men den er klart nærmest den førstnevnte, som den deler karosseri med.

Det koster

Nye V60 har solgt bra i Norge, men akkurat denne utgaven er et relativt sjelden syn – noe prisen må ta mye av skylden for.

Prisene starter på lettfordøyelige 466.000, mens den påkostede testbilen i Summum-utgave hadde sifrene 607.950 stående på prislappen. Det begynner å bli svært kostbart for en såpass kompakt stasjonsvogn, og det er mange konkurrenter som gir mye mer plass for pengene.

Benny lot seg likevel imponere:

Ikke bare er Volvo V60 en av verdens aller sikreste biler. Den er også både litt sporty, komfortabel, morsom å kjøre, byr på en liten dose status samtidig som den er relativt kompakt og har om ikke god – så i alle fall brukbart – med plass.

At man nå også får den med firehjulstrekk gjør selvfølgelig ikke saken dårligere. En god bil har med det blitt enda bedre!

Klikk her for å lese hele testen:

Nr. 3: Audi RS6

Audi RS6 speedometer
Audi RS6 speedometer

Fra varebil og relativt fornuftig stasjonsvogn, går vi til noe heeelt annet på plass tre. Her slår drømfaktoren inn for fullt.

Den tredje mest leste biltesten på broom.no i 2013 er nemlig denne: Testen av Audi RS6 Avant. "Denne bilen lurte meg trill rundt", var overskriften – Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen testet råskinnet i Tyskland, og hadde det morsomt på jobben!

Her var det full fart fra første stund – selv om Vegard egentlig ikke (påstår han i alle fall) hadde planlagt det sånn:


Teste toppfarten?

Når jeg drar til München for å prøvekjøre en av verdens aller sprekeste stasjonsvogner – er det mange som lurer på om jeg har tenkt å teste toppfarten.

– Nei, sier jeg. Det er ikke det viktigste.

Men så dukket det opp en tilsynelatende gammel og sliten VW Corrado på Autobahn...

Den hvitlakkerte 90-tallshelten ligger foran oss i det vi kommer inn på motorveien med fri fartsgrense. Begge bilene gir gass – og merkelig nok så tar vi ikke igjen bilen foran, som åpenbart er blitt utsatt for blodtrimming av det ekstreme slaget.

I stedet akselererer vi like fort – lenge.

Klikk her for å lese hele testen:


565 liter

Når han til slutt må bremse ned, viser speedometeret like under 290 km/t. Ikke så helt verst i en stasjonsvogn med 565 liter bagasjerom.

Det er forresten nesten samme tall som antall hestekrefter.

4-liters V8-motoren yter 560 hestekrefter. Det gir noen voldsomme prestasjoner – som naturligvis virkelig kommer til sin rett på autobahn.

Bredt glis

Slik avslutter Vegard testen:

Det er vanskelig å konkludere med noe annet enn at dette er en imponerende bil. Og i kjent RS-stil byr den på effekt og ytelser som kan få de aller fleste konkurrentene til å skjelve i buksene.

Det er imidlertid ikke et leketøy skapt for å kastes rundt på småveiene – her handler det om effektivitet og fart. Det er så kontrollert at det du kan ta deg selv i å nesten bli uengasjert.

Men da er det bare å aktivisere sportseksosanlegget og ta en kick down. Vi kan rett og slett love deg at det vil gi deg et bredt glis.

Lyst på flere biltester? Da kan du boltre deg i vårt arkiv – her: